[Žinios trumpai] Rusijos žvalgyba visiškai susimovė ir artileriją paliko ant ledo: pliekia į visas puses kiek tik gali  ()

Gegužės 16 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos rytuose sėkmingai atrėmė 11 priešo puolimų. Tai yra labai sudėtinga, nes rusai vykdo didžiulius viską šluojančius artilerijos apšaudymus


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės žvalgyba prognozuoja, kad rusų artileristų veikla per artimiausiu metu dar labiau suaktyvės, nes jie stengsis suaktyvinti Donbaso puolimą.

Gaila, bet Rusija artileriją pradėjo naudoti beveik nesitaikydama - sviediniai lyja ir ant civilių gyventojų, ir ant karių. Taip nutiko dėl dviejų esminių priežasčių - labai ribotų Rusijos galimybių nustatyti taikinius ir rusų nenoro naudoti karo aviaciją už savo kontroliuojamos teritorijos ribų. Kitaip tariant, rusų žvalgyba stipriai klimpsta, jiems nesiseka nustatyti taikinius, todėl jie šaudo visur.

Kaip pavyzdį britų žvalgyba pateikia Černihivo regioną, kur 80 % gyvenamųjų pastatų nukentėjo nuo rusų artilerijos atakų. „Atakų mastas rodo, kad rusai yra pasiryžę naudoti artileriją prieš tankiai gyvenamas zonas, negalvodami apie selektyvumą ar proporcingumą“, teigiama Jungtinės Karalystės žvalgybos pranešime.

 

Rusams tiesiog nerūpi, ką jie apšaudo. Civiliams daroma žala jiems nėra didelis trūkumas. Rusijos gyventojai apie tai nesužino, karinei vadovybei nerūpi, o ir žvalgybos trūkumus taip galima kompensuoti.

(27)
(4)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: