[Žinios trumpai] Rusijos politologas paskelbė, kokia yra paskutinė Maskvos viltis kare su Ukraina - Kremlius į ją kabinsis nagais ir dantimis  ()

Ateityje Rusijos diplomatinis ir propagandinis puolimas bus nukreiptas viena kryptimi, teigia Rusijos politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo manymu, Rusijai kare su Ukraina liko vienintelė viltis išsisukti - pasirašyti paliaubas ir tuomet pagal jas vykdyti ilgas derybas. Pasak politologo, „Maskvai labai svarbu pasitraukti su dantimis“.

Pasak Piontkovskio, artimiausioje ateityje būtent tokių paliaubų kryptimi bus vystomas Rusijos „diplomatinis ir propagandinis puolimas“. Rusija pabrėžtinai kartos, kad konfliktą reikia spręsti derybomis ir galiausiai sutiks skelbti paliaubas. Tuomet tęs derybas, kad atkurtų savo politinę ir karinę galią. Sunku įsivaizduoti, kad jiems gerai seksis, bet tai padės „išsaugoti dantis“ užmaskuoti pralaimėjimą prieš Ukrainai pereinant į staigų kontrapuolimą.

Jei Ukraina Donbase pradės spausti rusus lauk, Maskvai bus sunku apsimesti, kad karo nepralaimėjo. Skelbdama paliaubas Maskva tai gali nupiešti ir kaip savotišką pergalę.

Tiesa, šiandien ir Rusija, ir Ukraina patvirtino, kad derybos nebevyksta. Rusija kaltina Ukrainą neatsakant į jos pasiūlymus, Ukraina teigia, kad Rusija vis dar nesupranta, kad negali derėtis iš galios pozicijų. Panašu, kad Rusijos pasiūlymai ir toliau yra susiję su užgrobtų teritorijų atėmimu iš Ukrainos - Maskva anksčiau reikalavo, kad Ukraina pripažintų Donbaso pseudorespublikų nepriklausomybę, Krymą Rusijai ir, galbūt, Chersoną Krymui (arba nepriklausomybę Chersonui).

(31)
(2)
(29)

Komentarai ()