[Žinios trumpai] Kuleba paskelbė apie rimtą Ukrainos pozicijos pasikeitimą derybose su Maskva  ()

Užsienio reikalų ministras taip pat papasakojo, ko Putinas nebegalės padaryti susidūrimo su Kyjivu atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba sakė, kad Ukrainos pozicija derybose pasikeitė. Ji tapo griežtesnė. Be to, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nebegalės nustatyti Ukrainai savų sąlygų. Apie tai Kuleba pareiškė  interviu vokiečių leidiniui „Die Welt“ metu. Jis pažymėjo, kad Ukrainos pozicija derybose tampa vis griežtesnė ir oficialiai Kijivas netoleruos jokių iškeltų ultimatumų.

„Tikroji problema yra ta, kad Rusija neišreiškia noro dalyvauti tikrose ir esminėse derybose“, – sakė ministras. Jis taip pat pridūrė, kad jau praėjo tas laikas, kai Putinas galėtų kam nors kelti savo sąlygas ir ultimatumus.

Zelenskis pasisakė apie derybų su Putinu galimybę

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad su kiekvienu nauju okupantų karo nusikaltimu Rusija turi vis mažiau šansų sėsti prie derybų stalo su Ukraina.

„Su kiekviena nauja Buča, su kiekvienu nauju Mariupoliu, su kiekvienu nauju miestu, kuriame dešimtys žuvusiųjų, išprievartavimo atvejų, su kiekvienu nauju žiaurumu dingsta noras ir galimybės derėtis, taip pat, kaip ir galimybė išspręsti šį klausimą diplomatiniu būdu“, – sako Zelenskis.

 

Ukrainos prezidentas taip pat išreiškė įsitikinimą, kad Ukraina laimės karą ir atgaus visas savo teritorijas. Taip pat Zelenskis pasakė, kad jis neketina daryti nuolaidų, kurios leistų Rusijai išsaugoti savo reputaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(128)
(4)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: