[Žinios trumpai] Tiesiog baisūs skaičiai! Atskleidžiamos Rusijos pralaimėjimo Luhansko srityje naujos detalės – nuostoliai daug didesni, nei galvota  ()

Belogorivkoje, Luhansko srityje rusų įsibrovėliai, bandydami perplaukti Doneco upę, neteko beveik 1000 žmonių ir apie 100 karinės technikos vienetų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-17 [Žinios trumpai] Tiesiog baisūs skaičiai! Atskleidžiamos Rusijos pralaimėjimo Luhansko srityje naujos detalės – nuostoliai daug didesni, nei galvota  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai vaizdo žinute „Telegram“ kanale pranešė Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Gaidai.

„Ta gėdinga operacija, kurią jie atliko Belogorivkoje, yra visiškas pralaimėjimas Luhansko srityje, ši operacija įeis į šio Rusijos karo prieš Ukrainą istoriją, nes ten Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino beveik 100 technikos vienetų. Belogorivkoje žuvo du batalionai, o tai yra beveik tūkstantis karių.“

„Buvo sunaikinti keli pontonai. Visi bandymai prasibrauti, kirsti ir padaryti placdarmą Belogorivkoje, buvo beviltiški, jiems nepavyko“, – sakė Gaidai.

Kartu jis pažymėjo, kad užpuolikai savo planų neatsisako.

Prisiminkite, gegužės 14 dieną Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka sakė, kad per kelias dienas prie Belogorivkos įsibrovėliai prarado iki 1500 karių ir karininkų bei apie 250 technikos vienetų.

Gegužės 16 dieną Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Vadimas Denisenka paskelbė, kad artimiausiomis dienomis Sjeverodoneckas taps pagrindiniu fronto „karštuoju tašku“. Kartu jis įsitikinęs, kad Rusijos įsibrovėliai „užsprings“ mūšiuose su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniais prie Sjeverodonecko ir savo tikslų nepasieks.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, balandžio 16 d. Ukrainos žemėje jau buvo sunaikinta 27 700 priešininkų ir 1 228 tankai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: