[Žinios trumpai] Rusija toliau tyčiojasi iš LLR kareivių - sugalvojo gudrų planą, kaip išvengti kompensacijų mokėjimo: prasidėjo masiniai protestai  (1)

Žuvusių šeimos negauna pažadėtų pinigų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-20 [Žinios trumpai] Rusija toliau tyčiojasi iš LLR kareivių - sugalvojo gudrų planą, kaip išvengti kompensacijų mokėjimo: prasidėjo masiniai protestai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sužeistiems kariams iš vadinamosios „LLR“ (Luhansko Liaudies Respublika) diagnozuojamos klaidingos diagnozės tam, kad nereikėtų mokėti žadėtos piniginės kompensacijos.

Šia informacija „Telegram“ svetainėje pasidalino Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

„Per karą žuvusių ir sužeistų „LLR" karių šeimoms valdžia nusprendė nemokėti priklausančių kompensacijų. Medicinos darbuotojai visais įmanomais būdais klastoja sužeistųjų diagnozes. „LLR“ kariai gauna išrašus su  „osteochondrozių“, „opų“ ir kitų ligų  diagnozėmis, kurios, savaime aišku, yra nekompensuojamos“, – pranešė Ukrainos žvalgyba.

Per paskutinias dvi dienas pagausėjo mitingų, kuriuos organizavo priverstinai mobilizuotų vyrų žmonos ir artimieji. Luhanske ir Rovenkuose vyko mitingai prie karinių komisariatų bei karinės prokuratūros pastatų. Juose dalyvavo maždaug 700 žmonių, o pagrindinis jų reikalavimas – grąžinti mobilizuotus vyrus namo.

Balandžio viduryje tapo žinoma, kad mobilizacijos planas „LLR“ ir „DPR“ žlugo. Rusai tikėjosi laikinai užimtose teritorijose mobilizuoti 26 000 gyventojų ir suformuoti 17 šaulių pulkų. Tačiau vyrai visais įmanomais būdais ėmė vengti mobilizacijos – internete plito vaizdo įrašai, kuriuose gatvėmis paskui vaikinus laksto kariškiai, bandydami juos pagauti. Nepaisant to, rusams vis tik pavyko sutelkti nemažai „LLR“ ir „DPR“ gyventojų, tarp kurių pasitaikė net paauglių.

 

Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą

Vasario 24 dieną Rusijos Federacija įsiveržė į nepriklausomą Ukrainą ir sukėlė tikrą siaubą šalyje. Užpuolikai ne tik grobstė viską iš eilės, naikino oro uostus, strateginius objektus, bet ir šaudė į civilius bei bombardavo miestų daugiaaukščius pastatus.

 

2022 metų vasario 27 dieną pasirodė informacija, kad Baltarusija gali paskelbti karą Ukrainai. Oficialaus patvirtinimo apie jos kariuomenės įsiveržimą į Ukrainos teritoriją kol kas nėra.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (1)