[Žinios trumpai] Pabudimas - „Visos prorusiškos nuotaikos Ukrainoje išnyko kartu su krintančiomis bombomis“ (Video)  ()

Dmitrijus Demuškinas, tikras rusų neonacis, teigia, kad į prorusiškų nuotaikų kurstymą Ukrainoje investuoti pinigai dabar tapo iššvaistytais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dmitrijus Demuškinas yra neblogas rusų kovos su nacizmu pavyzdys. 1999 metais jis įkūrė neonacistinę organizaciją „Slavų sąjunga“ (su svastikomis ir visais kitais atributais), kuri 2010 metais buvo pripažinta ekstremistine ir uždrausta.

2011 metais jis tapo vienu iš organizacijos „Rusai“ įkūrėjų - 2015 metais ji buvo pripažinta ekstremistine ir uždrausta. Demuškinas  pats save vadino nacionalistu, už tai yra baustas ir kalėjęs. Tačiau 2019 metais jis buvo paskirtas nuošalaus Barvichinsko vadovu ir iki šiol yra matoma politinė figūra.

Demuškinas - teistas ir pripažintas nacionalistas - davė interviu rusų propagandistams. Ten jis kalbėjo apie investicijas, padarytas skatinant prorusiškas idėjas Ukrainoje. Pasak jo, „Visos prorusiškos nuotaikos Ukrainoje išnyko kartu su krintančiomis bombomis“. Demuškinas prisiminė atvejį, kai 8 rusų kariai buvo nunuodyti pyragais.

 

Rusija prisiima „kovos su naciais“ vaidmenį ir per savo televiziją dažnai rodo kontroversiškas „Azov“ pulko nuotraukas. Tačiau tuo pat metu nacistinius simbolius naudoja ir Donecko pseudorespublikos, ir „Wagner“ grupės kariai. 

(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: