[Žinios trumpai] Aukščiausios klasės Ukrainos snaiperė apie rusų „medžioklę“ – „tai lyg dalyvautum safaryje“: įvardijo įsibrovėlių silpnybes  ()

Ukrainos snaiperė Olena Bilozerska pirmąsias kovos su Rusijos armija dienas palygino su buvimu „safaryje“ ir tvirtino, kad Ukraina galiausiai laimės karą, nepaisant Rusijos pajėgų taktikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pirmosiomis karo dienomis tai buvo tarsi safaris, tankiomis kolonomis judėjusios priešo mašinos buvo pasalose sunaikintos keliuose, einančiose per miškus“, – „The New Voice of Ukraine“ sakė Bilozerska. „Išlikę gyvi kariai pabėgo į mišką, kur juos išgaudė teritorinė gynyba ar tiesiog vietiniai medžiotojai“.

Ji tiki, kad Ukraina galiausiai laimės karą prieš Rusiją ir pažymėjo, kad paskutiniai du mėnesiai nuo karo pradžios, jos nuomone, atskleidė, kad rusus nugalėti lengviau nei tikėtasi. Rusijos kariuomenė tikriausiai prarado trečdalį sausumos kovinių pajėgų, kuriomis įsiveržė į Ukrainą konflikto pradžioje vasarį, sekmadienį paskelbtoje ataskaitoje įvertino Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Bilozerska sakė, kad ji kovojo už Ukrainos gynybą nuo 2014 metų, kai Rusija įsiveržė ir aneksavo Krymo pusiasalį. Elitinė snaiperė taip pat kalbėjo apie Rusijos kariuomenės stipriąsias ir silpnąsias puses.

„Priešas (Rusija) pirmiausia griebiasi „totalaus iššaudymo" taktikos, naudodamas daug artilerijos vienetų ir didesnį sviedinių skaičių. Priešo užduotis yra „šlifuoti" mūsų pozicijas ir tada bandyti jas užimti. Tai nieko naujo, tai yra klasikinė taktika nuo Pirmojo pasaulinio karo laikų“, – „The New Voice of Ukraine“ aiškino ji.

 

„Stipriosios pusės yra tai, kad jie turi mechanizmus, galinčius paveikti personalą, kad jie bet kokia kaina pasiektų savo tikslus“, – sakė Bilozerska. „Su kariais tiesiog elgiamasi kaip su patrankų mėsa, jie priversti tai priimti kaip duotybę. Silpnybė – absoliutus seržantų ir jaunesniųjų karininkų iniciatyvos trūkumas. Dėl to nesugebėjimas priimti savarankiškų sprendimų."

Ji pridūrė: „Niekas nežino, kada baigsis karas. Mano nuomone, jis tęsis dar bent metus. Ir baigsis, žinoma, mūsų pergale, Ukrainos teritorijų kontrolės atkūrimu tarptautiniu mastu pripažintose sienose, t.y., su Donbasu ir Krymu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(2)
(92)

Komentarai ()