[Žinios trumpai] Arestovičius paaiškino, kaip bus išlaisvintas Krymas ir ORDLO: tai lenktynės su rusais (Video)  ()

Ukraina neatsisako ambicijų atsiimti visas rusų užimtas žemes, įskaitant vadinamąjį ORDLO (laikinai nekontroliuojamas Donbaso teritorijas) ir Krymą. Prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius pateikė kelias detales, kaip Ukraina galėtų tai padaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Krymą laiko savo teritorija ir gins jį kaip kitas Rusijos žemes. Tačiau tuo pačiu Rusija supranta, kad tarptautinėje arenoje beveik niekas nepripažįsta Krymo Rusijai. Tuo tarpu karo belaisviais tapę karininkai iš Krymo dar invazijos pradžioje sakė, kad tuos 8 metus jautė, kad Maksva jų nelaiko lygiais kitiems Rusijos piliečiams.

Bet vis tiek - kaip Ukraina galėtų atsiimti Krymą? Pasak Arestovičiaus, viskas priklauso nuo rusų pajėgų buvimo pusiasalyje. „Jei jų nėra, viskas baigiasi greitai. Tai tikrai įmanoma padaryti karinėmis priemonėmis. Klausimas yra kaina, tinkamos sąlygos tokiai galimybei“, teigia prezidento patarėjas.

Bet kokių sąlygų reikėtų, kad Ukraina galėtų atsiimti dar 2014 metais atplėštas teritorijas?

„Būtina sąlyga - Rusijos kariuomenė susilpnėja iki tokio lygio, kad nebegali efektyviai ginti šių teritorijų. Mes turime galios atsiimti viską karinėmis priemonėmis. Tai artėja, net jei tai vis dar yra didelė problema. tai priklauso nuo lendlizo laiko ir apimties, kuri dar nėra visiškai nuspręsta. Kai kurie iš tų ginklų dar turi būti pagaminti ir tai gali užtrukti kelis mėnesius“, teigia Arestovičius. Jis pabrėžia, kad sankcijų spaudžiama Rusija irgi nestovi vietoje - jie gaivina saugyklose stovinčią techniką, renka žmones.

 

Arestovičius teigia, kad dabar vyksta lenktynės - rusai ir ukrainiečiai renka ginkluotę ir stiprina pajėgas. Tie, kuriems pavyks pasiekti didesnę galią anksčiau, turės pranašumą.

„Jei turėsime jėgos ir galimybę išspręsti Donbaso ir Krymo problemas karinėmis priemonėmis, tai kas mus sustabdys? Tai mūsų teritorija“, pabrėžė Arestovičius. Jis taip pat teigė, kad viena iš tokių operacijų sąlygų būtų gyvenviečių apsauga. Ukrainos ginkluotosios pajėgos stengiasi apsaugoti gyvenvietes ir tai nepasikeis ir vaduojant Krymą bei ORDLO.

(43)
(1)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: