[Žinios trumpai] Ukraina visiškai sunaikino elitinę Rusijos armiją su naujausia, geriausia ir sunkiausia ginkluote Pietų apygardoje  ()

Ukrainos saugumo tarnybos perimtame pokalbyje - rusų kario neviltis dėl sunaikintos 58-osios armijos iš Pietų karinės apygardos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai 58-ąją mišrių ginklų armiją vadino elitine vien dėl to, kad ji buvo ginkluota naujesniais ginklais. 2018 metais 58-oji armija gavo daug įrangos, kuri, kaip rusai mėgsta girtis, „neturi analogų visame pasaulyje“. Tačiau atrodo, kad iš jos mažai kas liko.

„Iš 58-osios armijos nieko neliko. Ji buvo laikoma geriausiai ginkluoja armija Pietų karinėje apygardoje. Bet iš jos praktiškai nieko neliko. Valera Barkinas tarnavo 58-ojoje armijoje. Jo kuopoje nėra gyvo žmogaus. Nė vieno! Trumpai - visi nužudyti“ - perimtame pokalbyje okupantas skundžiasi savo žmonai.

Ukraina skaičiuoja, kad nuo invazijos pradžios jau nukovė 29,45 tūkstančius rusų karių. Galbūt tai ir perdėtas skaičius, bet jis negali būti labai toli nuo tiesos. Atvirųjų šaltinių žvalgybos grupė „Oryx“ vien viešai publikuotuose atvaizduose suskaičiavo, kad Ukrainoje jau pranyko 700 rusų tankų, kai Ukraina skelbia sudaužiusi 1305. Daug jų galėjo būti nenufotografuoti arba tie atvaizdai galėjo nepasiekti interneto. Arba būti tokie, kad juose tanko nebeįmanoma atpažinti kaip tanko. Taigi, ukrainiečių skaičiai atrodo labai realistiški. Ypač turint omenyje, kad Rusija į Ukrainą jau meta ir persenusius T-62 tankus, kurių gamyba nutrūko 1975 metais.

(82)
(0)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: