“Google” ketina užsiimti elektros gamyba ir prekyba  (5)

Interneto milžinė „Google“ įsteigė antrinę įmonę “Google Energy”, kuri turėtų aprūpinti elektros energija šios korporacijos padalinius bei pati gaminti elektrą. JAV federalinė energetikos reguliavimo komisija jau gavo „Google Energy“ prašymą suteikti licenciją, leisiančią veikti energetikos sektoriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad antrinė „Google“ bendrovė padės korporacijai tariantis dėl palankesnių elektros energijos tarifų. Tačiau tai būtų toli gražu ne vienintelė jos veiklos sritis.

„Google“ atstovė Niki Fenwick tvirtina, kad naujoji įmonė užsiimtų ir alternatyvių bei atsinaujinančių energijos šaltinių plėtra. Ši interneto korporacija neseniai paskelbė ambicingą planą padaryti savo verslą kuo ekologiškesnį.

Viena svarbiausių užduočių – kad kompanija visiškai neprisidėtų prie pasaulinio klimato atšilimo ir dėl jos kaltės į atmosferą nebūtų išmetamas anglies dvideginis. Priminsime, jog lygiai prieš metus Harvardo universitete atliktas tyrimas liudijo, kad „Google“ paieška nėra jau tokia ekologiška, kaip tvirtina patys bendrovės atstovai.  Tiesa, „Google“ jau nuo seno deklaruoja, jog jau priklausantys milžiniški serverių masyvai (į juos galite žvilgtelėti štai šioje naujienoje esančiame video siužete) yra labai efektyvus energijos vartojimo prasme.

“Google” ketina daugybę sunaudojamos elektros energijos pasigaminti pati iš atsinaujinančių energijos šaltinių (saulės, vėjo, žemės šilumos), o elektros perteklių parduoti.

Dar 2007-aisiais „Google“ centrinės būstinės teritorijoje buvo sumontuota daugiau nei 9 tūkstančiai Saulės baterijų, kurių galia siekia 1,6 megavato.  Teigiama, kad jų gaminama elektra, kurios pakaktų tūkstančiui Kalifornijos namų ūkių, patenkina apie trečdalį būstinės poreikių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)