Factory Five pristatė automobilį-konstruktorių  (5)

Norite liukso klasės automobilio, bet neįperkate? Amerikiečių kompanija Factory Five pasiūlė alternatyvą – nusipirkti liuks klasės automobilį dalimis ir jį savarankiškai susirinkti. Savotiškas konstruktorius, kurio kaina savaime suprantama mažesnė už jau gamykloje surinktą modelį. Kol kas tokiam pavidale sukurtas stilingas koncepcinis modelis GTM, o ar jis pasieks plačiąją rinką, dar nėra aišku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, net ir nusipirkus tokį konstruktorių, reiktų nepamiršti nedidelės detalės – jis perduodamas be kai kurių dalių, tame tarpe ir be variklio. Kokia nauda iš automobilio be variklio? Factory Five šiuo atveju siūlo naudoti serijiniu būdu gaminamus variklius ir rekomenduoja būtent Corvette 1997-2004 metų laidos variklį. Jei šis pasiūlymas netinka, galite naudoti bet kokį variklį iš naujų GM modelių. Toks konstruktorius be variklio kainuoja 19 900 dolerių, o pilnas komplektas su Chevrolet varikliu ir Porsche ratais (juos reikia pirkti irgi atskirai) kainuos apytiksliai 40 000 dolerių. Na ir kompanijos inžinierių paskaičiavimu, automobilio surinkimui teks sugaišti nuo 350 iki 400 valandų.

Jeigu toks konstruktorius išvystų rinką, labai įdomu kas prisiimtų atsakomybę už blogai priveržtus agregatus ir nelaimingus atsitikimus kelyje...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: