„Fiat“ pristatys naują kompaktišką komercinį automobilį „Fiorino“  (0)

„Fiat S.p.A“, bendradarbiaudama su savo partneriais, sukūrė naują komercinį modelį „Fiat Fiorino“. Šis mažas savo išoriniais gabaritais, tačiau talpus automobilis dar labiau išplės ir sustiprins „Fiat“ komercinės paskirties automobilių gamą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fiat Auto S.p.A.” atstovės Lietuvoje UAB „Autobrava” direktorės Astos Bagdonavičienės teigimu, neabejojama, kad dėl jam būdingų techninių savybių ir stilingo dizaino naujasis „Fiorino“ užims svarbią poziciją mažųjų komercinės paskirties automobilių rinkoje.

„Šis modelis, tinkantis tiek krovos darbams, tiek keleivių pervežimui ypač turėtų būti patrauklus tiems, kurie neišnaudoja jo vyresniojo „brolio“ „Fiat Doblo Cargo“ siūlomo tūrio ir ieško kiek kompaktiškesnio, bet ne mažiau funkcionalaus automobilio“, - sako A. Bagdonavičienė.

Būdamas vos 3.86 metrų ilgio, 1.72 m aukščio ir 1.71 m pločio, naujasis „Fiat Fiorino“ yra stebėtinai talpus – į jį galima sutalpinti net 2,4 kubinių metrų krovinio, o keliamoji galia siekia 610 kg. Sudedama keleivio sėdynė leidžia krovinių skyriaus talpą padidinti iki 2.8 kubinių metrų, o krovinių skyriaus ilgį - iki 2.5 metrų. Krovinys lengvai pasiekiamas per atverčiamas galines ir slankiojančias šonines duris, o optimalų pakrovimo aukštį užtikrina tai, kad krovinių skyriaus slenksčio aukštis – tik 527 mm.

Naujasis „Fiorino“ yra itin vikrus ir lengvai parkuojamas, kadangi jo apsisukimo spindulys tėra 9.95 m. Dėl šios priežasties automobilis yra tinkamas ne tik ilgesniems maršrutams, bet ir intensyviam važinėjimui mieste.

Naująjį „Fiorino“ bus galima pasirinkti su vienu iš dviejų Euro 4 standartus atitinkančiais agregatais. Benzininis 1.4 l 73 AG variklis, komplektuojamas su 5-ių laipsnių mechanine pavarų dėže skirtas daug laiko važinėjantiems miesto salygomis. Tuo tarpu turbodyzelinis 1.3 l 75 AG „Multijet“ variklis, kuris gali būti komplektuojamas ir su 5-ių laipsnių mechanine, ir su 6-ių laipsnių automatine pavarų dėže, išsiskiria mažu degalų sunaudojimu (4.5 l/100 km kombinuotu ciklu) bei itin maža CO2 emisija, kurios lygis tesiekia 119g/km.

Kaip ir kitų „Fiat” komercinės paskirties modelių, taip ir „Fiat Fiorino“ kabina įrengta kaip komfortabili darbo vieta: lengvai pasiekiami valdymo prietaisai, iki minimumo sumažintas variklio skleidžiamas triukšmas ir vibracija.

Standartinę įrangą sudaro vairo stiprintuvas, saugumą sustiprina ABS kartu su EBD sistema, tritaškiai saugos diržai su įtempikliais ir įtempimo ribotuvais bei vairuotojo saugos oro pagalvė. Automobilyje taip pat gali būti montuojami galiniai parkavimo davikliai, priekinės ir galinės automobilio durys gali būti rakinamos atskirai.

Naujasis „Fiat Fiorino“ buvo sukurtas bendradarbiaujant su PSA Peugeot Citroën inžinieriais ir bus gaminamas „Tofas“ gamykloje Turkijoje, kuri kasmet surenka 158 tūkst. transporto priemonių. Į naujo modelio sukūrimą bei įvedimą į rinką buvo investuota per 380 mln. EU, iš kurių 190 mln. EU skirta tyrimams ir inovacijoms.

Naujasis „Fiat Fiorino“ pasaulinei rinkai bus pristatytas Milano automobilių parodoje spalį, o Lietuvą pasieks 2008 m. pavasarį.

Šaltinis: UAB “Autobrava“ ir UAB “AZ communications” pranešimas spaudai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: