Formatų karas. Artėja pabaiga?  (10)

„Warner Bros.“ palaikys tik Blu-ray formatą. Tai strateginis sprendimas, nukreiptas į stabilesnį ir teisingesnį kelią mūsų vartotojų link.“ – pareiškė „Warner Bros.“ vykdomasis direktorius Barry Meyer. „Jei ir toliau tęsis formatų karas, mes prarasime labai daug galimybių. Mes tikime, kad perėjimas prie Blu-ray bus pozityvus ne tik mums, bet ir turės didelę naudą pardavėjams, prodiuseriams ir svarbiausia – pirkėjams.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Warner Home Video“ studija toliau leis savo produkciją DVD ir Blu-ray diskų formatuose. Visos studijos naujienos bus prieinamos ir HD-DVD diskuose, bet tik iki 2008 metų gegužės mėnesio.

„Warner Bros.“ studijos prezidentas Kevin Tsujihara paaiškino: „...pastovus pasirinkimas tarp formatų blaško vartotoją ir daro jį labiau abejingu aukštos raiškos technologijoms. Pirkėjai vis dažniau renkasi Blu-ray formatą, ir mes tikime, kad šis pasirinkimas – tai didelis žingsnis HD formato išėjimo į plačiąsias mases link. Kino studija „Warner Bros.“ glaudžiai bendradarbiavo su kompanija „Toshiba“, siūlydama rinkai aukštos raiškos produkciją, ir mes esame dėkingi kompanijai už atliktus darbus. Mes tikimės, kad ateityje taip pat glaudžiai bendradarbiausime su „Toshiba“, bet jau kitose srityse.“

Kompanija „Toshiba“ kaip atsaką į „Warner Bros.“ pranešimą išleido savo pranešimą spaudai, kuriame kalbama apie tai, kad ji labai nusivylusi „Warner Bros.“ sprendimu ir prašo atkreipti dėmesį į tai, kad pilnas perėjimas prie Blu-ray formato reiškia kontrakto pažeidimus.

Pranešime spaudai sakoma: „Kompanija „Toshiba“ nustebinta „Warner Bros.“ studijos sprendimu, kuriame atsisakoma HD-DVD formato, nežiūrint į tai, kad tarp kompanijų buvo pasirašyti įvairūs susitarimai. Kaip pagrindinis „DVD Forum“ dalyvis mes suderinome glaudžius ryšius su „Warner Bros.“. Visą laiką dirbome kartu siekdami standartizuoti DVD formatą, tobulinome ir kūrėme HD-DVD formatą. Mes svarstome galimas pasekmes po šių įvykių ir priimsime tam tikrus veiksmus. Nusprendėme atidėti spaudos konferenciją, kuri turėjo vykti CES 2008 parodos metu „Wynn Hotel“ patalpose sausio 6 dieną. Atsiprašom už suteiktus nepatogumus.“

„HD-DVD Promo Group“ spaudos konferencija CES 2008 parodos metu buvo vienas iš labiausiai laukiamų renginių. Deja, organizatoriams teko išsiuntinėti pranešimus visiems dalyviams, kad konferencija atidedama.

Laukiama, kad dukterinės „Warner Bros.“ kino studijos kompanijos „New Line“ ir „HBO“ nelauks ir taip pat praneš, kad pereina prie Blu-ray formato. Bet kol kas tai neįvyko.

„Warner Bros.“ prezidentas savo pranešime paminėjo, kad „HD-DVD formato atsisakymas nepaveiks „New Line“, „HBO“ ir „BBC“ produkcijos likimo, kurią „Warner Bros.“ atstovauja JAV. Kiti galės priimti tokius sprendimus, kurie jiems atrodys reikalingi.“

Jei tikėsime „Financial Times“, tai dar viena stambi kino kompanija „Paramount Pictures“ svarsto galimybę atsisakyti HD-DVD formato ir prisijungti prie Blu-ray diskų stovyklos. Remiantis tam tikrais informacijos šaltiniais, kurie yra susipažinę su esama situacija, kalbama, kad „Paramount Pictures“ kontrakte su HD-DVD stovykla yra punktas, leidžiantis „Paramount Pictures“ studijai pakeisti savo pozicijas, jei „Warner Bros.“ studija pereis prie ekskliuzyvinio Blu-ray palaikymo. Jei šie gandai pasitvirtins, formatų karas bus baigtas ir Blu-ray stovykla švęs šimtaprocentinę pergalę.

Priminsime, kad „Paramount Pictures“ apie HD-DVD formato palaikymą kartu su partneriu „DreamWorks Animation“ pranešė 2007 metų rugpjūtį. Galima jau dabar teigti, kad jei „Paramount Pictures“ prisijungs prie Blu-ray stovyklos, tai ir „DreamWorks Animation“ pasielgs taip pat.

Formatų karas eina į pabaigą. Beliko tik paskutiniai strateginiai žingsniai, kurie turėtų jį užbaigti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)