Šviesos šaltinis, kuris veikia 12 metų – be jokio energijos papildymo  (13)

JAV įmonė „MPK“ sukūrė ir užpatentavo šviesos šaltinį, kuris gali veikti iki 12 metų be jokio išorinio energijos šaltinio. Technologija pagrįsta radioaktyvių dujų – tričio – beta dalelių spinduliuote, kuri sužadina paviršių, padengtą specialia liuminescuojančia medžiaga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės teigimu, spinduliavimas yra nepavojingas ir visiškai absorbuojamas fotoliuminiscencinės medžiagos, kurios mikrosferų viduje ir yra tričio dujos. Ši nauja medžiaga pavadinta „litrosfera“.

Tričio skilimo pusperiodis – 12 metų, todėl maždaug tokį laiką šaltinis gali švytėti beveik neprarasdamas intensyvumo.

Kadangi maždaug A4 formato lapo dydžio šviesos šaltinis yra visai nebrangus – kainuoja apie 1 litą, atrodo, kad ši technologija gali tapti viena iš pigiausių ir veiksmingiausių šviesos šaltinių rinkoje.

Medžiagos nereikia ir apšviesti didelio intensyvumo šviesa, kaip fosforinių šaltinių. Tiesa, kadangi švytėjimo intensyvumas nėra didelis, bendrovė numato, kad ši technologija gali būti panaudota gelbėjimo įrangai, saugumo priemonės, žaislams, dviračiams, reklamai.

Be abejo, ji negalės pakeisti kaitrinių lempučių ar puslaidininkinių diodų šviestukų, tačiau puikiai tiks pasišviesti naktį žemėlapį, laikrodį ar pažymėti kliūtis keliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)