Sukurtas "protingasis" gelbėtojų kostiumas  (1)

Ekstremaliose situacijoje sumaišties pakanka ne tik nukentėjusiems, bet ir jų gelbėtojams - sudėtinga dislokuoti gelbėtojų pajėgas, stebėti atliekamus darbus ir valdyti visą tuo metu gyvybiškai svarbią informaciją. Informacinių technologijų specialistai šią problemą pasiūlė spręsti naudojant "protingojo" kostiumo (angl. Smart Suit) technologiją. Jos esmė - į kostiumus sensoriai, perduodantys duomenis apie tikslią kiekvieno gelbėtojo buvimo vietą ir jo organizmo gyvybinę veiklą į centrinį valdymo centrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komunikacijoms naudojama bevielio ryšio Wi-Fi technologija, nes mobiliojo ryšio tinklai didesnio masto nelaimių atvejų arba būna visiškai užkimšti, arba apskritai nefunkcionuoja (pvz. gamtinių katastrofų atveju). Organizmo gyvybės požymių ir gelbėtojo vietos stebėjimas turėtų padėti tais atvejais, kai nelaimei atsitikus prireikia gelbėti pačius gelbėtojus (deja, būna ir taip).
"Protingojo" kostiumo technologiją jau išbandė Europos kosminės erdvės agentūra (European Space Agency), ir ją planuojama įdiegti JAV ir kai kuriose Europos šalyse jau artimiausiu metu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: