Dviratininkams - apsiaustas su signalinėmis šviesomis (Video)  (2)

Dviratininkai, deja, dažnai laikomi antraeiliais eismo dalyviais. Toks požiūris iš dalies susidaro dėl to, kad dviračiuose trūksta papildomų įrenginių, automatiškai informuojančių kitus apie dviratininko veiksmus. Išradėjas Michael Chen sukūrė savotišką sprendimą šiai problemai - specialų apsiaustą "Reactiv Cycling Jacket", kurio audinyje įsiūti indikatoriai, šviesos signalais perduodantys žinią apie dviratininko greitėjimą ir stabdymą bei planuojamą atlikti posūkį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apsiauste yra trys pagrindiniai šviesos šaltiniai: po vieną ant kiekvienos rankos, veikiantys kaip posūkių indikatoriai, ir vienas didelis ant nugaros, kurį valdo elektroninis akselerometras. Didinant greitį galinis indikatorius užsidega žalia šviesa, o stabdant užsidega raudona šviesa. Šoniniai posūkių signalai įsijungia horizontaliai iškėlus ranką į planuojamo posūkio pusę. Tikimasi apsiaustus pardavinėti mažmeninėje prekyboje už 100 svarų (500lt) kainą, o planuojama prekybos pradžia yra šių metų pabaiga. Galimas vėlavimas, nes konkretus produkto gamintojas dar nėra rastas.
Žinoma, būtina prisiminti, jog tai nepakeis tradicinių dviratininkų saugumo priemonių - priekinio žibinto, šoninių atšvaitų ant ratų ir skambučio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: