Profesionalus veidrodinis fotoaparatas, jau pritaikytas ir mokslinei fotografijai  (0)

Japonijos kompanija „Fujifilm“ pristatė naujausią veidrodinį fotoaparatą, fiksuojantį ne tik žmogaus matomą šviesą, bet ir infraraudonuosius (IR) bei ultravioletinius (UV) spindulius. Naujasis modelis „IS Pro“ yra skirtas mokslininkams, teismo ekspertams, medikams ar fotografijos profesionalams.

„IS Pro“ yra įdiegta modifikuota vaizdo matrica, kuri jautri ir IR bei UV spinduliams. Šių spindulių žmogaus akis nefiksuoja. Skaitmeniniu fotoaparatu bus galima fotografuoti ir esant įprastiniam dienos apšvietimui – tereiks objektyvą uždengti specialiu UVIR filtru.

Gamintojai pasirūpino kenksmingus UV spindulius tyrinėjančių asmenų saugumu. Speciali programinė įranga leis fotografavimo procesą valdyti per kompiuterį, todėl fotografuojamas objektas ir fotografas galės būti skirtingose patalpose. Ši įranga taip pat žymiai paspartins vaizdų įrašymo ir kokybės tikrinimo procesus, nes fotografuojamus vaizdus bus galima tiesiogiai įrašinėti į kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„IS Pro“ yra sukurtas profesionalaus veidrodinio fotoaparato „FinePix S5 Pro” pagrindu. Tai – jau trečiasis „Fujifilm“ skaitmeninis fotoaparatas, fiksuojantis žmogaus nematomus spindulius. Prie naujojo „Fujifilm“ modelio taip pat bus galima prijungti barkodo bei magnetinių kortelių skaitytuvus. Tokiu būdu nuskenuota informacija bus išsaugojama EXIF byloje. Ši informacija vėliau galės būti atgaminta ir susieta su nuotraukomis naudojant specialią programą. „IS Pro“ pasižymi „Post Capture Face Detection“ funkcija: užfiksavus vaizdą bus galima patikrinti, ar fotografuojant žmonių veidai buvo teisingai sufokusuoti, ir ar buvo pasirinkta teisinga ekspozicija. Fotoaparatas automatiškai atpažins iki 10 veidų viename kadre. Naujajame modelyje taip pat įdiegta kita naujovė – „Live Image CCD Preview“ funkcija, leisianti LCD ekrane stebėti fotografuojamą vaizdą. Be to, šis vaizdas ekrane gali būti padidintas, o ryškumas pakoreguotas, taip padidinant fokusavimo tikslumą ar kompensuojant šviesos trūkumą. Įdiegus mikroprograminius atnaujinimus, nuotraukas „IS Pro“ taip pat bus galima išsaugoti trim skirtingomis rezoliucijomis TIFF formatu. Fotoaparatą bus galima įsigyti su keleta komplektacijų. Be objektyvų JAV jis kainuos apie 6500 litų (2599 dolerių), tuo tarpu pilno rinkinio (jame bus ir speciali fotoaparato apsauga nuo spindulių) kaina sieks 12 tūkst. litų (4999 dolerių).
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: