Intel kuria naujos koncepcijos robotų "rankas"  (0)

Intel ėmėsi projektuoti robotechnikoje pritaikomas naujo tipo aktyvines "rankas", kurios leistų įvertinti objektų savybes per nuotolį. Nors pati idėja ganėtinai novatoriška ir originali, visgi realizavimo principas išliko tas pats - induktyvinių daviklių panaudojimas. Pirmieji eksperimentai jau atlikti - robotas su tokiomis "rankomis" nesiliesdamas prie plastikinių vandens butelių sugebėjo nustatyti, kuris iš jų yra tuščias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip technologija veikia? Labai paprastai - roboto "rankos pirštuose" įtaisyti induktyviniai jutikliai ir elektrodai, generuojantys elektromagnetinį lauką. Kas mokėsi elektrinio lauko teoriją, žino, jog elektromagnetinio lauko forma ir pagaliau stiprumas priklauso nuo aplinkoje esančių medžiagų magnetinių savybių. Tokiu būdų kiekviena magnetinėmis savybėmis pasižyminti medžiaga iškreipia elektrodų generuojamą lauką, o induktyviniai davikliai jį matuoja.

Surinkti duomenys vėliau apdorojami pagal specialius algoritmus ir pateikiamas galutinis atsakymas apie objektą. Nors veikimo principas atrodo aiškus, visgi suprojektuoti universalią technologiją, leidžiančią indentifikuoti skirtingus objektus - labai sudėtingas dalykas. Tenka įvertinti skirtingų medžiagų įtaką į elektromagnetinio lauko stiprumą ir formą, atlikti sudėtingą informacijos apdorojimą - žodžiu uždavinys tikrai vertas Intel vardo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: