Robotas Haile - pamaina muzikantams (video)  (0)

Robotas Haile ir toliau tobulėja - pradėjęs groti būgnais dabar jau išmoko muzikuoti su ksilofonu. Šis robotas iš esmės yra vien tik Gil Weinberg, Džordžijos technologijos universiteto profesoriaus, idėja ir kūrinys. Tačiau į nuolatinį roboto tobulinimą atkreipė dėmesį ir Nacionalinio mokslo fondo darbuotojai - profesoriui žadama finasinė parama tolesniems tyrimams. Įdomiausia, jog tai bus pirmasis kartas, kuomet Nacionalinis mokslo fondas remia muziką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra Haile? Tai jau senai ir atkaliai profesoriaus Gil Weinberg tobulinamas robotas. Skirtingai nuo kitų giminaičių šis robotas neskirtas nei gelbėjimo operacijoms, nei kitiems fiziniams darbams - tai meninės prigimtis tvarinys, kurio pagrindinė užduotis - muzikavimas.

Nuolatos tobulėjantys muzikiniai įgūdžiai atkreipė Nacionalinio mokslo fondo (National Science Foundation — NSF) darbuotojų dėmesį. Jie siūlosi projektą paremti nei daug, nei mažai - 450 tūkstančių dolerių. Pasak profesoriaus Weinbergo, tokia pinigų suma leistų prie projekto pritraukti dar 3-4 Džordžijos universiteto (Georgia Institute of Technology) doktorantus. Naujo projekto eigoje planuojamas sukurti keturrankis grojantis robotas.

NSF atstovė spaudai Lisa-Joy Zgorski pažymėjo, jog tokia muzikantų rėmimo programa yra unikali fondo istorijoje. Tačiau tuo pačiu pabrėžė, jog fondą labai domina žmogaus ir kompiuterio bendradarbiavimo galimybių vystymas. Kuo visa tai baigsis, pamatysime įsivažiavus naujam projektui, o kol kas galime pasigrožėti dabartiniais roboto Haile sugebėjimais.

Pirmiausia Haile išmoko groti su būgnais:

Įvaldęs ksilofoną, jis jau sudalyvavo ir džiazo ansamblyje kaip lygiavertis muzikantas:

Plačiau: Робот-барабанщик заинтересовал федеральное агентство США

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: