Naikintuvų pilotams apžvalgos kampas padidės iki 360 laipsnių  (0)

D. Britanijos mokslininkai sukūrė karinių naikintuvų pilotų šalmą, leisiantį lakūnams matyti kiaurai kabinos sienų. Na, jei tikitės kažkokio unikalaus atradimo, teks truputi nusivilti. Sistema realizuota nesudėtingai pritaikant labai išvystytas video technologijas. Naikintuvo išorėje išdėstytos kameros nuolat filmuoja vaizdą aplink lėktuvą, o duomenys perduodami į piloto šalmą. Visgi sistema unikali tuo, jog į šalmo ekraną perduodamas tik tos kameros vaizdas, kurios kryptimi pilotas pasisukęs. Tokiu būdu lakūno apžvalgos kampas sudarys 360 laipsnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį, kuomet matomumas ganėtinai prastas, kamerose įsijungs infraraudonųjų spindulių režimas. Tokį šalmą bendromis pajėgomis kūrė Vision Systems International ir Helmet Integrated Systems Limited kompanijos. Dabartiniu laikotarpiu vykdomi sistemos testavimai. Ateityje planuojama naujuosius šalmus įdiegti F-35 Joint Strike Fighter naikintuvuose.

Video kameras karinėje technikoje bandoma pritaikyti ir kitiems tikslams – kad ir taip trokštamo nematomumo efektui pasiekti. Apie tai galite skaityti šią naujieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)