Modernizuotas SU-35 (video)  (0)

Kaip ir buvo planuota, šiais metais atlikti modernizuoto garsiojo rusų naikintuvo SU-35 bandymai. Naujasis naikintuvas aprūpintas varikliais su keičiamu traukos vektoriumi. Taip pat sumontuota nauja radioelektroninė įranga. Naujasis modernizuotas naikintuvas net keletą kartų pralenkia tokios pat markės naikintuvą, sukurtą 90-ųjų pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SU-35, tai vienvietis naikintuvas, skirtas dominavimui oro erdvėje. Su-35 prototipu tavo žymus to paties Sukhoj biuro naikintuvas Su-27. Artimiausias šiuo metu rinkoje siūlomas Su-35 brolis – Su-30. Lyginant su Su-30, 35-asis pasižymi mažesne mase, todėl yra manevringesnis ir labiau tinkamas aktyviems oro mūšiams.

Varikliai su keičiamais traukos vektoriais leidžia pasiekti pakankamai gerą dinamiką atleikant manevrus prie nedidelių greičių ir tuo pačiu išlaikant visus apskritai galimus atakos kampus.Po dvylika tvirtinimo mazgų galima sumontuoti net aštuonias tonas ginkluotės. Lėktuvas sugeba atakuoti oro, žemės ir vandens taikinius valdoma ir nevaldoma ginkluote.

Pagrindinės lėktuvo charakteristikos:

pakilimo masė siekia 32 tonas,

maksimalus greitis – 2450 kilometrų per valandą,

veikimo spindulys – 1900 kilometrų,

dinkluotė - 8 tonos,

ilgis - 22.18 m,

aukštis - 6.35 m,

sparnų plotis - 14.70 m,

sparnų plotas - 60 m^2.

Nors naujuoju lėktuvu konstruktoriai džiaugiasi, tačiau neneigia ir kai kurių neigiamų jo savybių, kaip kad didelis drebėjimas skrendant dideliais atakos kampais. Tai apsunkina pilotavimą ir nusitaikymą šio režimo metu. 

Kokios šio lėktuvo galimybės tikruose mūšiuose - sunkiai įvertinama. Tačiau jo pirmtakui, nemodernizuotam SU-35 D. Britanijos karinių tyrimų ir vertinimų agentūra (British Defence Evaluation and Research Agency) atliko lyginamąją analizę su kitais NATO naikintuvais. Tam teko pasitelkti modeliavimo programą, kuri pagal suvestas technines charakteristikas ir standartines oro mūšių taktikas skaičiavo lėktuvo numušimo tikimybes. Šiuo atveju neįvertintas skirtingų pilotų meistriškumas, tačiau ne toks ir buvo tikslas.

Žemiau pateikti gauti rezultatai su įvairaus tipo naikintuvais. Į naikintuvų sarašus įtrauktas ir naujas, vis dar testuojamas 5-osios kartos JAV naikintuvas F22. Pirmas skaičiukas parodo, kiek bus numuštų SU-35, kol jis savu ruožtu numuš vieną priešininko lėktuvą.

F-22 - 10,1:1

Typhoon - 4,5:1

Rafale 1:1

F-15C 0,8:1

F-18D 0,4:1

F-18C 0,3:1

F-16C 0,3:1

Nors tyrimas ir darytas valstybinės organizacijos, visgi reali situacija gali skirtis. Modeliavimo metu neįmanoma įvertinti visų aplinkos sąlygų, tad galima rezultatų variacija.

Reiktų paminėti ir naikintuvų kainas - planuojama, jog F22 pilna kaina sieks 300-400 milijonus dolerių, tuo tarpu SU-35 tik 30-40 milijonų dolerių.

Toliau - keli video intarpai su SU-35 naikintuvais. Jie labiau skirti reklaminiams tikslams, tačiau akis paganyti galima ir taip.

Parengta pagal:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: