Naujos kartos „Intel“ procesoriai bus vadinami „Core“  (11)

Pasaulinis IT inovacijų taikymo lyderis „Intel“ pranešė, kad naujos kartos procesoriai staliniams kompiuteriams bus vadinami „Core“. Šie lustai grįsti nauja „Nehalem“ mikroarchitektūra. Naujosios architektūros lustai pasižymės našumu ir efektyviu energijos vartojimu. Orientuodamasi į šiuos aspektus „Intel“ planuoja likti staliniams kompiuteriams, tarnybinėms stotims ir mobiliems įrenginiams skirtų procesorių rinkos lydere.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoji naujųjų procesorių karta, kurioje bus ir išskirtine sparta pasižymintis „Extreme Edition“ modeliai, bus žymima „i7“ priedėliu. Taigi, pirmieji „Nehalem“ grįsti procesoriai vadinsis „Intel Core i7“. Didinant produktų kiekį naujos jų kartos bus žymimos kitais priedėliais.

„Core“ bus pagrindinis ir svarbiausias mūsų procesorių prekės ženklas. Jo populiarinimui skirsime daug resursų“, - teigė „Intel“ vykdantysis viceprezidentas ir bendrovės marketingo bei pardavimų skyrių vadovas Šonas Melounis (Sean Maloney).

Prekės ženklo „Core“ pasirinkimą bendrovė grindžia žinomumu ir atpažįstamumu, įgytu pastaruosius keletą metų siūlant procesorius, kurių pavadinimuose naudojamas žodis „core“. Naujuoju prekės ženklu bus žymimi visi staliniai kompiuteriai su „Intel Core i7“ lustais. Sistemoms su „Extreme Edition“ serijos modeliais sukurta juodos spalvos prekės ženklo versija. Apie konkretų procesoriaus modelį informuos ženkle nurodytas jo numeris.

Naujų procesorių gamybą „Intel“ planuoja pradėti paskutiniajame šių metų ketvirtyje. Lustai bus suderinami su „Intel Hyper-Threading“ technologija, keturi jų branduoliai vienu metu galės apdoroti iki aštuonių užduočių.

 

Apie „Intel“

Pasaulinis silicio inovacijų lyderis „Intel“ plėtoja technologijas, produktus ir iniciatyvas tam, kad žmonių gyvenimo ir darbo sąlygos nuolat gerėtų. Išsamesnės informacijos apie kompaniją „Intel“ rasite www.intel.com/pressroom ir blogs.intel.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: