Sukurtas masinis Wi-Fi technologijos žudikas?  (0)

Nešiojamų kompiuterių savininkai puikia žino kas tai yra Wi-Fi technologija. Tai bevielis ryšys, skirtas duomenų apsikeitimui naudojant plačiajuostį radijo ryšį. Kitaip sakant bevielis internetas visur, kur tik yra aktyvus W-Fi prieigos taškas (siųstuvas). Ir štai dabar kompanija Qualcomm teigia sukūrusi kažką dar geresnio. Kažką, ką daugelis žiniasklaidos priemonių jau dabar vadina Wi-Fi žudiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką gi kompanija Qualcomm CDMA Technologies tokio sukūrė? Ji rinkai pristatys nešiojamiems kompiuteriams integruotą technologiją, leisiančią naudotis didelio greičio globalų internetą Gobi.

Gobi pagrindas - MDM1000 grandynas, leidžiantis nešiojama kompiuteriui prisijungti prie interneto bet kuriame civilizuoto pasaulio taške. Taigi, skirtingai nuo Wi-Fi, su šia technologija nereiks bėgioti ieškant aktyvaus prieigos taško: naujasis grandynas leis kompiuteriui jungtis prie interneto per visų pasaulio mobiliojo ryšio operatorių naudojamą įrangą. Taigi, panašu jog įsigyti Wi-Fi zonas aptinkančius marškinėlius ateityje jums gali ir neprireikti.

Kaip sakoma gamintojo spaudos pranešime, naujasis grandynas palaiko visas technologijas, reikalingas prisijungimui prie tarptautinio tinklo 3GPP ir 3GPP2, be to dirba tinkluose su protokolais CDMA2000 EV-DO Rev. A ir UMTS HSPA.

Į rinką Gobi žada patekti 2008 metų antrajame ketvirtyje. Tikimasi, jog MDM1000 padės nešiojamų kompiuterių gamintojams įvykdyti panašią revoliuciją, kaip ir atsiradus Wi-Fi standartui, tik šįsyk bus išnaudoti plačiai išvystyti mobilieji, tame tarpe ir naujos kartos tinklai.

Kol kas lieka neaišku naujojo ryšio kaina ir galimi greičiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: