Lietimui jautrus ekranas - idėjos virsta realybe (Video)  (0)

Lietimui jautrus ekranas nėra didelė naujiena šiais laikais. Nors tokie ekranai plinta lėtai, bet kai kuriuose muziejuose, ar oro uostuose jau galima tokius pamatyti. Tačiau visi jie turi bendrą bruožą - tokie ekranai paprastai reaguoja į vieną kontaktinį tašką. Dar visai nesenai esminis strateginis Apple iPhone žingsnis buvo lietimui jautrus ekranas, galintis reaguoti į du kontakto taškus. Tuo tarpu mokslininkas Jeff Han, dirbantis Niujorko universitete (NYU), jau 2006 metų pradžioje pristatė eksperimentinius ekranus su neribotu jautrių taškų kiekiu. Pasižiūrėjus į "gyvus" vaizdus, pojūtis tarsi stebėtum fantastinį filmą. Tačiau tai tikra!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie Aple ir Jeff Han mes jau publikavome foto naujieną. Nespėjo praeiti nė pusmetis ir vėl laikas prabilti apie mokslininko darbo rezultatus. O jie išties ispūdingi. Kartu su Aple kompanija per metus Jeff Han nuo eksperimentinių prototipų žengė didžiulį žingsnį link gyvos realybės. Tačiau apie viską nuo pradžių.

Pirmuosiuose filmukuose matysite prototipinių lietimui jautrių ekranų vaizdus internete pasirodžiusius 2006 metais. Jau tuomet jie sukėlė diskusijų bangą. Ir niekam nežinomas Jeff Han tapo vienu iš dažniausiai minimų žmonių.

 

 

 

Praėjo metai ir 2007 metų pradžioje Fast Company publikavo įdomų straipsnį apie Jeffą Haną, sukūrusį naują prisilietimams jautrų ekraną (angl.: Touch screen). Jis labai artimas tam, kurį naudojo Tom Cruisas Minority Report ir kuris buvo nustebinęs internetą praėjusiais metais. Šiame video matote pristatomą naują versiją ekrano, kuris galbūt ateityje bus integruotas parduotuvių, mokyklų bei metro koridorių sienose.

 

Kaip teigia pats Jeffas Hanas, tai ne technologijos verčia skirstyti tokių ekranų raidą, o nenumalšinamai augantys vartotojų poreikiai. Ir tokie ekranai pilnai išpildytų daugelio dizianerių, projektuotojų ar tiesiog paprastų vartotojų lūkesčius ir svajones. Sunku dar įsivaizduoti kaip pasikeistų darbo našumas dirbant tokia įranga, tačiau neabejotinai nesinorės sugrįžti prie standartinių dabartinių LCD ar CRT displėjų.

 


 

Apie tai plačiau:

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: