„Tilde IT“ atstovaus Lietuvai lokalizavimo standartų asociacijoje  (0)

Baltijos šalių įmonių grupė „Tilde“ tapo tarptautinės lokalizavimo pramonės standartų asociacijos (LISA) nare. Lietuvai šioje asociacijoje atstovaus grupės narė „Tilde IT“. Šios tarptautinės asociacijos tikslas – sukurti tarptautinę lokalizavimo standartų sistemą, kuri skatintų kokybišką apsikeitimą produktais ir paslaugomis pasaulinėje rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

LISA (Localization Industry Standards Association) asociacija rūpinasi lokalizavimo paslaugų ir priemonių standartizavimu, padeda užmegzti naujus verslo ryšius su partneriais iš įvairių pasaulio valstybių, skatina asociacijos narių patirties sklaidą. Ši narystė „Tilde“ grupės įmonėms atvers naujas galimybes vystyti verslą ne tik Baltijos šalyse, bet ir visoje Europoje bei Amerikoje. Pasak „Tilde IT“ direktoriaus Apolinaro Škikūno, plėsti atstovavimą tarptautinėse organizacijose skatina nuolat augantis tarptautinių kompanijų lokalizavimo ir vertimo paslaugų užsakymų skaičius.

„Lokalizavimas – programinės įrangos pritaikymas nacionalinei kalbai, kultūrai, įpročiams – yra sudėtingas procesas, reikalaujantis ne tik puikiai išmanyti kalbas, bet ir žinoti programinės įrangos ypatumus bei turėti programavimo patirties. Šiuo metu programinės įrangos lokalizavimas yra sparčiai populiarėjanti paslauga, kuria naudojasi įvairiausios tarptautinės kompanijos, siekiančios įsitvirtinti Baltijos šalių rinkose“, – sako A. Škikūnas.

LISA asociacija yra pagrindinė tarptautinė lokalizavimo pramonės standartų institucija, kuri vienija daugiau kaip 500 visuomeninių ir privačių įmonių, vyriausybinių ir verslo organizacijų visame pasaulyje. LISA įkurta 1990 metais siekiant padėti įmonėms pasinaudoti geriausia tarptautine lokalizavimo patirtimi. LISA nariai taip pat yra „ABBYY Software House“, „Adobe Systems“, „Avaya“, „Cisco Systems“, „Fuji Xerox“, „Hewlett Packard“, „IBM“, „Lucent Technologies“, „Nokia Corporation“, „Novell“, „VMware“, Pasaulio bankas, Kopenhagos verslo mokykla, Dublino universitetas, Ženevos universitetas, Europos Komisijos centrinis vertimų biuras ir kitos įstaigos bei organizacijos.

Ši tarptautinė asociacija padeda vystyti verslą ir sėkmingai konkuruoti tarptautinėje rinkoje. Tai vienintelė organizacija, kurios tikslas – padėti spręsti tarptautines įmonių problemas kompleksiniu būdu: vienijamos visos susijusios lokalizavimo proceso šalys, diegiami ir palaikomi produktai bei paslaugos tarptautinėje rinkoje. Apskaičiuota, kad kiekvienas produktui lokalizuoti išleistas doleris atneša maždaug 25 dolerius pelno įmonėms, dalyvaujančioms šiame procese – tiek lokalizavimo paslaugų teikėjams, tiek ir šių paslaugų užsakovams.

Apie „Tilde IT“

UAB „Tilde informacinės technologijos“ („Tilde IT“) yra visose trijose Baltijos šalyse veikiančių įmonių grupės „Tilde“ padalinys Lietuvoje. Pagrindinės įmonės veiklos sritys – programinės įrangos lokalizavimas (produktų pritaikymo vietinei rinkai paslaugos) bei techninės dokumentacijos vertimas, lietuvių kalbos palaikymo programinės įrangos kūrimas, interneto projektų kūrimas bei plėtojimas. Dienraščio „Verslo žinios“ duomenimis, „Tilde IT“ yra viena iš vertimo paslaugų lyderių Lietuvoje, užimanti apie 15 proc. vertimo paslaugų rinkos.


Parengta pagal:

UAB "Tilde IT" pranešimas spaudai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: