Kinietis pasigamino savadarbį povandeninį laivą  (15)

Kinietis Tao Xiangli yra baigęs tik pradinę mokyklą, tačiau tai jam nesutrukdė pasigaminti savadarbio povandeninio laivo. 6 metrų ilgio ir 1,8 tonos sveriančio laivo korpusas pagamintas iš metalinių cisternų ir pačių įvairiausių kitų komponentų, kuriuos jam pavyko sujungti tarpusavyje į vieną konstrukciją. Viduje telpa vienas žmogus. Ten taip pat sumontuoti slėgio matuokliai, deguonies balionai, apšvietimo įtaisai, videokameros ir monitorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Metalinės cisternos man buvo geriausia medžiaga dėl savo pigumo", teigia Tao, gyvenantis Pekine (Kinija). Visas povandeninis laivas Xiangli kainavo $4366, arba maždaug vienerių metų uždarbį. Maksimalus panėrimo gylis yra 10 metrų.

"Nors įranga yra paprasta, jos pakanka nesudėtingam povandeniniam laivui, ir, kas svarbiausia, ji leidžia keleiviui aiškiai matyti po vandeniu esantį vaizdą", pasakoja savamokslis konstruktorius.

Tao užtruko beveik metus eksperimentuodamas ir analizuodamas informaciją, tačiau jo teigimu, didžiausia kliūtis yra ne žinių stygius, o lėšų stoka. "Visi įtaisai povandeniniams laivams yra brangūs, ir kadangi aš jų neįpirkau, turėjau tenkintis pigiais pakaitalais", aiškina Tao. Nors jis baigęs tik pradinę mokyklą, Tao priklauso 17 patentų, įskaitant originalų galvos masažuoklį, skalbimo mašiną ir batų valymo įrenginį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (15)