Kaune atidaryta unikali Europoje „Visa“ mokėjimo kortelių paroda  (0)

Šiandien Kaune pristatyta pirmoji Europoje mokėjimo kortelių „Visa” paroda. Ją galima apžiūrėti Lietuvos banko skyriuje. Iš Vilniaus į Laikinąją sostinę atkeliavusi paroda siūlo unikalią galimybę susipažinti su Lietuvos ir užsienio mokėjimo kortelių dizaino ir technologijų evoliucija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš penkiolika metų Lietuvai SEB Vilniaus bankas pasiūlė įsigyti pirmąsias, klasikines, „Visa“ mokėjimo korteles. Pasak šio banko Kauno filialo klientų aptarnavimo direktoriaus Valdemaro Beržinsko, to meto verslininkams buvo sunku įtikėti šiuo naujuoju grynųjų pinigų ekvivalentu. Nenuostabu, nes 1993 metais ši mokėjimo kortelė kainavo 250 JAV dolerių.

Šiuo metu SEB Vilniaus bankas savo klientams gali pasiūlyti dabar jau savo dizainą pakeitusias klasikines „Visa“ korteles, bet ir kortelę individualiam skoniui: dabar jos dizainą klientas gali pasirinkti pagal savo poreikius. Parodoje dalyvaujantis DnB NORD bankas šalia įprastų mokėjimo kortelių siūlo ir kitas, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pergalių akimirkas įamžinančias, korteles.

Automobilių gerbėjų akį pamalonina „Hansabanko“ mokėjimo kortelių ekspozicija: šio banko klientai turi galimybę naudotis kreditinėmis kortelėmis su „Jaguar“, „Citroen“, „Subaru“ bei „Renault“ prekiniais ženklais. Šiaulių bankas parodoje eksponuoja savo naująją, savininkui suteikiančią draudimą nuo nelaimingų atsitikimų Lietuvoje ir užsienyje, „Visa“ kortelę.

Siekiantiems išvengti neteisėto pasinaudojimo mokėjimo kortele, bankas „Snoras“ sukūrė vieninteles Lietuvoje korteles su atspausdinta savininko nuotrauka, kurios taip pat eksponuojamos šioje parodoje. „Parex“ banko pateikta ekspozicija supažindina su skaidriomis „Visa" mokėjimo kortelėmis bei virtualiąja kortele „Visa“, kuri yra pirmoji Lietuvoje atlieka atsiskaitymo Internetu funkciją.

Naujausias „Visa“ sistemos narys, SAMPO bankas, parodai pateikia „Visa Classic“ debetines korteles, pakeičiančias „Visa Electron“ kortelių šeimą. Šis bankas pirmasis šalyje pradėjo leisti šias korteles.

Parodoje galima susipažinti ne tik su Lietuvos, bet ir su užsienio leidžiamomis bankų mokėjimo kortelėmis. Šios netradicinių formų ir faktūrų, šviečiančios bei grojančios, ekstravagantiškos „Visa“ kortelės iš pirmo žvilgsnio atrodo netikros, tačiau atlieka visas mokėjimo kortelėms būdingas funkcijas ir dar daugiau: pakeičia žibintuvėlį tamsioje laiptinėje, leidžia per atstumą sumokėti už metro bilietą, tampa elegantišku raktų pakabuku, arba skiria asmeninį konsultantą.

Pastarasis savininkui padeda rezervuoti prekes, bilietus, bei peržiūri kortele atliktas operacijas. Itin humanišką pasiūlymą savo klientams pateikia Čekijos Respublikos bankas ČSOB, išleidęs specialią „Visa Classic“ kortelių seriją. Šios kortelės savininkas automatiškai remia cunamio nuniokotų regionų atstatymą.

„Visa“ mokėjimo kortelių paroda Kaune veiks iki š.m. gegužės 30 dienos. Vėliau ją bus galima pamatyti kituose didžiuosiuose miestuose.

Šaltinis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: