Paryžių su Europos miestais sujungs supergreiti traukiniai  (1)

Kelionė traukiniu iš Paryžiaus į Londoną gali trukti mažiau nei 2 valandas, jei bendrovei „Air France“ pavyks įgyvendinti savo planus ir paleisti su „Eurostar“ ekspresais konkuruosiančius savo supergreitus traukinius, praneša „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010 m. sausio 1 d. pasibaigs bendrovės „Eurostar“, turinčios išimtines teises į keleivių ir krovinių pervežimą po Lamanšo sąsiauriu iškastu tuneliu, monopolis. „Air France“ ketina šia magistrale paleisti nuosavus naujos kartos AGV traukinius, kurie galės pasiekti didesnį nei 352 km/h greitį. Kelionė jais iš Londono į Paryžių truktų mažiau nei 2 valandas, teigia dienraštis. Tiesa, apie AGV traukinių pirkimą svarsto ir pati „Eurostar“.

Šiuo metu kelionė po Lamanšu „Eurostar“ ekspresais trunka 2 val. 15 min.

Ekspertų teigimu, 2010 m. prasidėsianti ES geležinkelių rinkos liberalizacija ir sustiprėjusi konkurencija turėtų dar labiau padidinti žemyne kursuojančių traukinių greitį ir sumažinti kelionės kainas. Naujos kartos traukiniai privers peržiūrėti ir Europos oro bendrovių verslo strategiją.

Naujieji AGV traukiniai turėtų sujungti Paryžių ir su kitais Europos miestais, tarp jų Amsterdamu ir Frankfurtu. Skelbiama, kad iki 2010 m. spalio keleiviai naujaisiais supergreitais bendrovės „Alstom“ AGV traukiniais iš Amsterdamo Schipholo oro uosto į Ch. De Gaulle‘io oro uostą Paryžiuje atvyktų per 1,5 val. Iki 900 keleivių vežantys traukiniai šioje magistralėje važiuotų apie 360 km/h greičiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)