Mobilus WiMAX ryšys atkeliauja į Lietuvą  (5)

„Samsung Electronics“ ir Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC) 2008 m. rugsėjo 29 d. pasirašė sutartį, įtvirtinančią kompanijų partnerystę diegiant mobilųjį WiMAX ryšį Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2007 metų spalio mėnesį LRTC gavo Ryšių reguliavimo tarnybos leidimą teikti WiMAX ryšio paslaugą Lietuvoje. WiMAX paslauga pirmiausiai bus pasiūlyta Vilniaus ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojams. Planuojama, kad 2010 m. WiMAX technologija pagrįsta mobilaus interneto paslauga bus teikiama visoje Lietuvoje. Per tris metus į projektą ketinama investuoti virš 100 mln. Litų.

Kompanija „Samsung Electronics“ savo ruožtu teiks reikiamą įrangą WiMAX technologijos internetui įdiegti: instaliuos 530 bazinių stočių, tieks antenas, atliks garantinį ir pogarantinį techninį įrangos aptarnavimą ir kt.

„Kompanija „Samsung Electronics“ yra WiMAX technologijų lyderė pasaulyje. Didžiuojamės, galėdami pasiūlyti naujausią WiMAX įrangą bei prietaisus Lietuvos rinkai. Diegiant WiMAX Lietuvoje mes panaudosime patirtį iš sėkmingų JAV ir Japonijos projektų“, - sako Woon Sub Kim, „Samsung Electronics“ vykdantis viceprezidentas ir generalinis direktorius - „Samsung Electronics“ telekomunikacijų tinklo prezidentas.

„Samsung“ turi nemažai patirties diegiant mobiliąją WiMAX technologiją pasaulyje. Pirmosios komercinės WiMAX paslaugos pradėtos teikti Korėjoje 2006 m liepą.

WiMAX ryšys suteikia vartotojui naujas galimybes

WiMAX yra naujos kartos ryšio technologija, priskiriama 4G ir apimanti naujausius mokslo ir informacinių technologijų pasiekimus. Technologija nuo pat pradžių buvo kuriama galvojant apie mobilaus plačiajuosčio ryšio taikymą ir apima geriausias laidinių ir belaidžių IP tinklų savybes. WiMAX technologijos pagrindu teikiama LRTC paslauga – tai asmeninis plačiajuostis internetas, telpantis kliento kišenėje, keliaujantis kartu su vartotoju ir užtikrinantis didelę duomenų perdavimo spartą. Belaidė WiMAX technologija leidžia perduoti duomenis iki 30 Mbps sparta .

Daugelis techninių sprendimų, naudojamų WiMAX technologijoje, bus naudojama ir LTE: MIMO, BeamForming, Smart Antennas. Esminis skirtumas yra laikas. LRTC įdiegus WiMAX tinklą Lietuvoje gyventojai jau 2009 m. pradžioje galės džiaugtis ketvirtos kartos ryšio technologijų teikiamais privalumais, o ne laukti dar keletą metų.

Keli šimtai įrangos, lustų gamintojų, sistemų integratorių, operatorių, aplikacijų kūrėjų ir kitų rinkos žaidėjų šiandien, išnaudodami WiMAX technologijos pranašumus, kuria savo produktus ir paslaugas, pagerinančius vartotojų kasdienius darbus ir perkelsiančius naudojimąsi internetu į kitą lygmenį ir suteiksiančius naują gyvenimo kokybę. Kasdiena internetas tampa vis labiau personalinis, o LRTC gyventojams suteiks ir asmeninį plačiajuostį ryšį.

Vartotojui net ir nesinaudojant ryšiu, visos vartotojo programos išlieka budrumo būsenoje, t.y. ryšys su paslaugų teikėju nenutrūkta. Balso per IP, video per IP, teksto pokalbių ir panašūs kanalai lieka atviri nuolat, kad vartotoją būtų galima pasiekti iš išorės ir bet kada inicijuoti apsikeitimą duomenimis, įskaitant pokalbius ir specialiąsias paslaugas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Mariana Ilijina
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: