"Seagate" rengiasi perėjimui į SSD diskų rinką  (10)

Didžiausias kietųjų diskų (HDD) gamintojas "Seagate" lėtai rengiasi perėjimui prie puslaidininkinių pastovios būsenos diskų (SSD) gamybos. Kompanija į šį rinkos segmentą įsilies 2009 metais. Jos atstovai prognozuoja, jog laikui bėgant perspektyvesnė technologija visiškai pakeis jos šiandieninę "duoną ir sviestą" - kietuosius diskus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Visa mūsų istorija susijusi su besisukančiomis duomenų laikmenomis. Tačiau palaipsniui įsigalint puslaidininkinėms [angl. solid state] alternatyvoms, mes taip pat imamės šios naujovės", sako vyresnysis kompanijos rinkodaros vadybininkas Rich'as Vignes'as.

Pirmoji tikslinė "Seagate" produkcijos rinka bus didelės kompanijos. Plačiai vartojimo rinkai skirti SSD bus pradėti gaminti vėliau. Gamintojo teigimu, šiuo metu esminis iššūkis yra įtikinti didelius klientus, jog SSD yra saugūs. Nors tradiciniai kietieji diskai patys nėra be problemų, kleintus teks įtikinti, jog naujosios laikmenos yra ne prastesnės už senąsias. "Kol kas nėra aišku, kaip tiksliai aprašyti tikėtiną SSD disko tarnavimo trukmę arba patikimumą. Dėl šios priežasties mes dabar kuriame pagrindus šiam procesui standartizuoti", teigia Vignes'as.

Tikimasi, jog rinkos baimes sumažins didelių "žaidėjų", tokių kaip "Seagate", dalyvavimas. Analitikai įsitikinę, jog savo parametrais SSD sparčiai pasivys kietuosius diskus. "SSD užtikrina daug geresnį MTBF [vidutinis laikas tarp gedimų, angl. mean time between failures] negu HDD, nors patikimumo klausimą dar reikia spręsti", sako kompanijai "Forward Insights" dirbantis pramonės šakos analitikas Gregory Wong'as.

"Seagate" atstovai įsitikinę, jog naujiesiems gaminiams jie sėkmingai pritaikys savo dešimtmečiais kauptą patirtį klaidų koregavimo srityje. Esminis SSD pranašumas yra greitis, ir būtent tai verčia kompaniją pereiti į šį rinkos segmentą. "SSD atsitiktinių IPOS [įvesties operacijų skaičius per sekundę] yra 100 kartų geresnis nei HDD", sako Wong'as, pabrėždamas dramatišką SSD spartos pranašumą prieš HDD apdorojant įvesties ir išvesties operacijas. Kai kurios stambiausios JAV ir kitų pasaulio šalių kompanijos, tokios kaip "Citibank" ar "American Express" savo serverių našumą matuoja pagal IOPS.

Žinoma, toks perėjimas nebus lengvas - čia jau pilna konkurentų. "Intel" jau dabar prekiauja tiek kompanijoms, tiek pavieniams vartotojams skirtais SSD. "Samsung" yra lyderė plataus vartojimo rinkoje - jos diskai naudojami "Dell" ir "Apple" kompiuteriuose, ir kompanija jau taikosi į stambius verslo klientus. -Praėjusį ketvirtadienį "Samsung" paskelbė, jog kompanija "Hewlett-Packard" jų SSD po atliktų bandymų pasirinkti naudoti savo "ProLiant blade server" sistemose.

"Kai kurioms kompanijoms tai yra nauja rinka ir naujas produktas, tuo tarpu mums tai yra jau esama rinka ir naujas produktas" sako Vignes'as. "Seagate" žaliavą - NAND tipo 'flash' atmintį - pirks iš kitų gamintojų ir šiuo metu veda derybas su pagrindiniais NAND atminties tiekėjais.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: