„Piratai” irgi renkasi „Windows XP"  (29)

Nelegalios programinės įrangos platintojai mieliau renkasi „Windows XP", o ne naujausią „Microsoft" operacinę sistemą „Windows Vista", rašo "Computerworld".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beje, apie šias tendencijas pranešė pati bendrovė, kuri paskelbė Pasaulinę kovos su piratavimu dieną ir žadėjo stiprinti kovą su nelegalios programinės įrangos platintojais visame pasaulyje.

Pasak bendrovės, remiantis ankstesniais duomenimis, populiariausia tarp „piratų” visuomet būna ankstesnės kartos operacinė sistema, kuri dažniausiai išsiskiria prastesnėmis apsaugos nuo nelegalaus naudojimo funkcijomis.

„Microsoft" teisininkė Bonnie MacNaughton tikino, kad „piratams” prireikia 1-2 metų, kol jie randa būdą, kaip įveikti naujos operacinės sistemos apsaugos funkcijas. Panaši situacija ir su biuro programų paketu „Microsot Office": dažniausiai nelegaliai naudojamas 2003 metais išleistas programų paketas, nors naujausia jo versija pasirodė praėjusiais metais.

B.MacNaughton taip pat paskelbė, kad bendrovė imasi naujų iniciatyvų kovoje su piratavimu ir kad artimiausiu metu 49 šalyse dėl nelegalaus programinės įrangos platinimo turi prasidėti teismo procesai. Be to, kitų metų pradžioje „Microsoft" ketina pristatyti edukacinę kampaniją, nukreiptą prieš piratavimą.

Šiuo metu bendrovė skelbia, kad jos populiariosios sistemos „Windows XP" pardavimai bus nutraukti kitų metų sausio pabaigoje, nors iki šiol ši data buvo kelis kartus nukelta. Tiesa, didieji kompiuterių gamintojai į naujus kompiuterius „Windows XP" sistemas diegti galės iki 2009-ųjų vidurio turint reikiamas „Windows Vista" licencijas.

„Microsof" kol kas niekaip nepavyksta „numarinti" operacinės sistemos „Windows XP". Rugpjūčio mėnesio duomenimis, į trečdalį naujų kompiuterių vietoje „Windows Vista" buvo vis dar diegiama ši operacinė sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)

Susijusios žymos: