Nykstančios ribos tarp virtualaus ir realaus pasaulio: už neteisėtą žaidimų herojaus nužudymą – realaus kalėjimo grotos  (32)

Populiariame video žaidime savo virtualų vyrą nužudžiusiai japonei gresia penkerius metus praleisti tikrame kalėjime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

43-metė labai supyko sužinojusi, jog virtualus vyras žaidime „Maplestory“ su ja išsiskyrė, praneša BBC.

Policijos teigimu, moteris nelegaliai sužinojo jos vyrą vaidinusio žmogaus prisijungimo prie žaidimo duomenis ir nužudė jo veikėją.

Muzikos mokytoja dirbančią japonę policija sulaikė trečiadienį, savo namuose pietų Mijadzakyje ir nugabeno į už 1 tūkst. kilometrų esantį Saporą, kur gyvena jos „vyras“ – 33 metų biuro tarnautojas. Ji uždaryta į Saporo kalėjimą kol paaiškės, ar jai bus pateikti kaltinimai dėl nelegalaus informacijos rinkimo ir klastojimo.

Kaip praneša naujienų agentūra „Associated Press“, Saporo policijos pareigūnų teigimu, moteris gegužę pasinaudojo vyro atpažinimo kodu ir slaptažodiu, norėdama prisijungti prie žaidimo ir įvykdyti žmogžudystę.

Jei kaltinimai japonei bus pateikti, jai grės laisvės atėmimas iki 5 metų ir iki 5 tūkst. dolerių bauda.

„Be jokio įspėjimo mano santuoka nutrūko. Tai mane labai supykdė“, - policijos pareigūnams teigė moteris.

Korėjiečių sukurtas žaidimas „Maplestory“ išpopuliarėjo visame pasaulyje, tačiau labiausiai jis mėgiamas Tolimuosiuose Rytuose. Žaidimo esmė – kova su pabaisomis, tačiau naudodamiesi skaitmeniniais veikėjais žaidėjai taip pat gali užmegzti socialinius ryšius, o taip pat sudaryti santuokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)