Neįmanomi projektai: miestas ežero dugne  (21)

Toks projektas bent jau savo mastais kol kas neturi analogų visame pasaulyje. Tai - ežero viduryje esantis miestas, pastatytas ne saloje, o žemiau vandens lygio. Kaip tai įmanoma?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai iš tiesų yra senovinis Bulgarijos miestas Seuthopolis. Jį archeologai atrado dar 1948 metais, tačiau prabėgus vos šešeriems metams po atradimo, sugriuvo greta šios vietovės buvusi vandens užtvanka ir viskas paskendo po vandeniu. Dabar miestą rengiamasi vėl "atkasti", ir tai bus galbūt netgi pats beprotiškiausias architektūrinis projektas. Šiuo tikslu planuojama sukonstruoti apskritimo formos 420 metrų skersmens ir 20 metrų aukščio pylimą-užtvanką. Viduje sandaraus pylimo esantis vanduo bus išsiurbtas naudojant galingus vandens siurblius.

Žmonės į neįprastą senovės laikus menančią vietovę bus gabenami keltais, o į apačią iš prieplaukų juos nuleis tam skirti liftai. Esminis Bulgarijos planas susijęs greičiau su turizmu nei su archeologija, kadangi tokiu projektu siekiama sukurti analogų pasaulyje neturintį šalies simbolį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)