Modernizuoti „flyLAL“ lėktuvai taupys degalus ir mažiau terš aplinką  (4)

Į orą pakilo pirmasis „flyLAL“ lėktuvas su instaliuotais ant sparnų specialiais elementais (angl. winglets), pagerinančiais lėktuvo aerodinamines savybes. Modernizuotas „flyLAL“ lėktuvas „Boeing 737-300“ taupiau naudos degalus ir mažiau terš aplinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Su papildomais elementais ant sparnų lėktuvas sunaudos iki 4 proc. mažiau degalų ir tai padės mažinti skrydžių sąnaudas. Siekdami sunaudoti mažiau degalų ruošiamės ir galimam taršos kvotų įvedimui ES. Be to, tokiu būdu prisidedame prie ekologinės aviacijos programos įgyvendinimo“, – sakė „flyLAL“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Specialūs elementai ant „flyLAL“ lėktuvo sparnų buvo instaliuoti Vilniuje – darbus atliko AB „flyLAL Technics“ specialistai. Tokie lėktuvo sparnų modernizavimo darbai Lietuvoje buvo atlikti pirmą kartą.

Lėktuvą „Boeing 737-300“ su instaliuotais specialiais sparnų elementais „flyLAL“ nuomojasi iš tai pačiai aviacijos verslo įmonių grupei priklausančios bendrovės „Avia Asset Management“.

„Papildomi sparnų elementai mažina ne tik degalų sąnaudas, bet ir CO2 emisiją, dėl kurios skrydžių metu mažiau teršiama aplinka – tai labai svarbus šių dienų aviacijos klausimas. Mūsų lėktuvams naudojami sparnų elementai yra pagaminti JAV bendrovėje „Avia Partners Boeing“ ir yra sertifikuoti lėktuvų gamintojo – kompanijos „Boeing“, – sakė „Avia Asset Management“ generalinis direktorius Aleksandras Kočetkovas.

Pasak jo, AB „Avia Asset Management“, siekdama padėti oro bendrovėms sumažinti nuomojamų lėktuvų eksploatacijos sąnaudas, jau yra įsigijusi lėktuvo aerodinamines savybes gerinančius papildomus sparno elementus dar trims lėktuvams „Boeing 737-300“ ir vienam „Boeing 757-200“.

Aleksandro Kočetkovo teigimu, šie lėktuvų patobulinimai, padarantys lėktuvo skrydį ekonomiškesnį, taps vienu iš „Avia Asset Management“ pranašumų ilgalaikės lėktuvų nuomos rinkoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: