"Moderni" visuomenė: mirtis priešais internetinę videokamerą  (23)

Į tokias istorijas tikriausiai daug kas norėtų tiesiog užmerkti akis, tačiau nepaisant to, interneto poveikis žmonėms darosi neprognozuojamai didelis. Praėjusį trečiadienį devyniolikametis Floridos (JAV) gyventojas Abraham'as K. Biggs'as mirė perdozavęs vaistų tiesiai priešais įjungtą internetinę vaizdo kamerą, kai tuo tarpu šimtai žiūrovų ir komentatorių jį skatino tai padaryti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

'Justin.tv' ir 'bodybuilding.com' lankytojai praėjusio trečiadienio vakarą buvo įsitikinę, jog tai tik pokštas. Jaunuolis gulėjo netękęs sąmonės priešais savo kompiuterį ištisas valandas. Kai jis galiausiai liovėsi kvėpuoti, vaizdą stebintys žiūrovai suvokė, jog tai ne juokas. Tada jie iškvietė policiją. Kamera buvo išjungta tik tada, kai pareigūnai išlaužė duris ir įsiveržė vidun.

Deja, tai nėra pirmas toks atvejis. Internetines tendencijas sekantys tikriausiai žino istoriją apie Brandon'ą Vedas'ą, kuris priešais internetinę kamerą taip pat perdozavo vaistų. Dėl visa ko žiūrovams jis pateikė savo asmeninę kontaktinę informaciją - tam atvejui "jei kas būtų blogai", tačiau visi žiūrovai buvo tiek persigandę patys patekti į bėdą, jog niekas nesiryžo paskambinti policijai ar greitajai pagalbai.

Akivaizdu, jog internetas žmogų priverčia jaustis tarsi atribotą nuo kitų ir neatsakingą už kitus žmones, su kuriais bendraujama virtualiai. Tačiau kai matoma reali gyva transliacija to, kaip žmonės daro sau kažką akivaizdžiai žalingo,  visiškai nepateisinamas sprendimas yra sėdėti ir nesiimti jokių veiksmų tam sustabdyti.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)