"Micron" žada SSD diskus, pasižyminčius 1 GB/s duomenų skaitymo sparta (Video)  (8)

Mikroschemų gamintojas "Micron" pademonstravo greičiausią kada nors pagamintą SSD kietąjį diską. Savo svetainėje kompanija pateikė vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuotas naujojo gaminio testavimas. Nors video nėra pačios geriausios kokybės, "Micron" darbuotojas aiškiai pasako, jog disko duomenų skaitymo sparta yra 800MB/s ir potencialiai gali pasiekti apie 1GB/s.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Video pademonstruotas 2 Intel Xeon procesorius su aštuoniais branduoliais turintis kompiuteris, kuriame sumontuoti du naujieji SSD. Skirtumas tarp tų SSD, kuriuos pirkėjai jau gali įsigyti, ir šių yra tai, kad "Micron" įrenginiai nėra prijungti naudojant PATA ar SATA duomenų sąsajas, todėl jų duomenų perdavimo sparta neapribota, tarkim, iki 300MB/s - maksimalios SATA II standarto gebos. Vietoj to diskai prie kompiuterio jungiami per PCIe jungtis, be to, "Micron" teigimu, juose panaudoti kai kurie 'flash' tipo atminties duomenų apdorojimo algoritmų patobulinimai.

Trumpos demonstracijos metu "Micron" atstovas Joe Jeddeloh'as teigia, jog kiekvienas iš dviejų diskų gali pasiekti 800MB/s duomenų pralaidumą ir maždaug 150000-160000 atsitiktinių įvesties ir išvesties operacijų per sekundę (random IOPS). Jis taip pat parodė PCIe jungtį turinčia plokštę su 16 duomenų kanalų, kurioje sujungti du tokie diskai. Jo teigimu "naujoji plokštė turėtų pasiekti 1GB/s duomenų perdavimo spartą ir mažiausiai 200000 IOPS".  Palyginimui, šiuo metu greičiausi rinkoje esantys SSD pasiekia apie 250MB/s ir apie 30000 IOPS. Pats greičiausias "klasikinis" kietasis diskas, kurį galima įsigyti parduotuvėse, yra "Western Digital" gaminamas "Velociraptor" markės įrenginys, pasižymintis apie 100MB/s duomenų nuskaitymo sparta.

PCIe magistralės panaudojimo SSD diskuose koncepcija jau buvo pademonstruota ir anksčiau - įrenginyje "Fusion IO", kuris dar prieš metus pasiekė apie 100000 IOPS. Kompanija neseniai paskelbė išleidžianti “vartotojams skirtą savo PCIe disko versiją", kuri leis pasiekti 500-700MB/s spartą ir apie 50000 IOPS. Diskas turėtų kainuoti apie 1000 dolerių.

Kol kas "Micron" neskelbia planuojamos savojo gaminio kainos, tačiau nepanašu kad jis bus pigus. Joe Jeddeloh'as užsimena, kad 1GB/s diskas pasirodys "greitai", tačiau konkrečios datos nenurodo.







Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: