RIAA: dalinimasis 7 dainomis padarė 1 milijono JAV dolerių žalą  (14)

RIAA it "pasiutęs šuo" puola ką papuola – Rod Ailando federaliniame teisme svarstoma byla, kurioje atsakovu tapo atsitiktinai išrinkta auka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rod Ailando gyventojus Arthurą ir Judie Tenenbaumus nuo RIAA gins Harvardo teisės universiteto profesorius Charlesas Nessonas ir jo studentai. Jų sūnų Joelį RIAA kaltina „Kazaa“ tinkle dalinusis 7 dainomis ir teigia, kad žala, padaryta įrašų asociacijai, viršija milijoną JAV dolerių.

Akivaizdu, kad Joelis Tenenbaumas – ne vienintelis ir toli gražu ne stambiausias intelektualinės nuosavybės teisių pažeidėjas. Panašu, kad desperacijos apimta RIAA nusprendė iš Joelio padaryti pavyzdį – į kokią kebeknę gali įsivelti, net jei dalinaisi vos septyniomis dainomis.

Įdomu ir tai, kad tyrimo metu studentas ir jo tėvai buvo priversti RIAA pateikti savo namų kompiuterį įkalčių rinkimui – negana to, „nusikaltimo“ metu šeima jo dar nebuvo įsigijusi.

Anot profesoriaus Nessono, įvykis su kompiuteriu – rimtas privatumo pažeidimas. Kartu su savo studentais jis ketina kovoti prieš „įrašų industrijos gasdinimo taktiką“, pateikdami ieškinį pačiai RIAA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: