„Epson Toyocom“ sukūrė mažiausią pasaulyje elektroninį laikrodžio modulį  (0)

Elektronikoje naudojamų kristalinių įrenginių rinkos lyderės „Epson Toyocom“ mokslininkai sukūrė mažiausią pasaulyje realųjį laiką rodančio laikrodžio modulį. Du nauji bendrovės moduliai, pavadinti RX-4571 BD ir RX-8571BD, yra vos 3,4 mm x 1,7 mm x 1 mm tūrio. Jie yra atitinkamai 43 ir 52 proc. mažesni už šiuo metu elektroniniuose prietaisuose naudojamus modulius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Epson Toyocom“ išradimas padės elektroninės įrangos gamintojams mažinti savo produktus bei didinti jų efektyvumą. Mažiausią laikrodžio modulį mokslininkams pavyko sukurti pasinaudojus originalia struktūra, kurioje kristalas keraminiame apvalkale yra sujungtas su virpėjimo grandine bei patalpintas plastikiniame apvalkale. Tokiu būdu šias dvi technologijas pavyko apjungti į vieną visumą ženkliai sumažinant modulio tūrį.

Pastaraisiais metais visa elektroninė įranga – nuo nedidelių mobilių įrenginių, kaip kad skaitmeninės kameros iki automatizavimo sistemų gamyklose – didino vartotojui siūlomų funkcijų skaičių, augo jų efektyvumas, mažėjo energijos sąnaudos. „Epson Toyocom“ išradimas padės dar geriau prisitaikyti prie rinkos poreikių, kuriant efektyviau veikiančią produkciją.

Naujasis modulis leidžia su nedidelėmis elektros energijos sąnaudomis valdyti laikrodžio bei kalendoriaus funkcijas įvairiuose elektroniniuose prietaisuose. Taupantys energiją RX-4571 BD ir RX-8571BD padės prailginti ir produktų veikimo laiką, kuomet jie energijos semiasi iš baterijos.

Naujieji moduliai leis elektronikos įrenginiuose automatiškai keisti bei nustatyti metus, laikrodį, dirbti su kalendoriumi. Taip pat bus galima naudotis žadintuvo bei laikmačio funkcijomis.

RX-4571 BD ir RX-8571BD prisidės ir prie naujos karto elektroninių įrenginių patikimumo bei kokybės didinimo. RX-8571BD pavyzdžius bus galima išvysti 2009-ųjų balandžio mėnesį.

Daugiau techninių duomenų galima surasti gamintojo paruoštame spaudos pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: