RIAA su „piratavimu” teismuose nebekovos  (23)

JAV muzikos įrašų asociacija (RIAA) nutraukia masines bylas prieš interneto vartotojus dėl nelegaliai siunčiamos muzikos, praneša „The Wall Street Journal". Agentūra kovoje su piratavimu imasi naujos strategijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2003-ųjų muzikos įrašų bendrovės į teismą padavė apie 35 tūkst. žmonių, kurie buvo įtariami nelegaliai siuntęsi muziką internetu. Kritikai tvirtino, kad šios priemonės piratavimo nesumažino, lėmė klaidų ir nuteikė daugybę žmonių prieš visą muzikos industriją. Po penkerių metų pastaroji nusprendė išbandyti kitokias priemones.

RIAA atstovai tvirtino, kad kova teismuose padėjo geriau informuoti visuomenę apie piratavimo žalą, tačiau naujos priemonės gali atnešti daugiau naudos.

Didžiąsias muzikos leidybos bendroves atstovaujanti RIAA nuo šiol bendradarbiaus su interneto tiekėjais, kurie vartotojams siųs įspėjimus dėl nelegaliai siunčiamos muzikos. RIAA kol kas nenurodė, kokie interneto tiekėjai jau sutiko bendradarbiauti.

Pastebėję, kad jų klientai dalijasi autorinėmis teisėmis apsaugotais įrašais, interneto tiekėjai įspės juos šią veiklą nutraukti. Jeigu jie ir toliau dalysis muzika, gaus dar kelis įspėjimus ir po to jiems bus išjungtas interneto ryšys.

RIAA atsisako aštrias diskusijas kėlusio duomenų rinkimo metodo, kuomet interneto tiekėjas turėdavo paviešinti piratavimu įtariamo kliento duomenis, kurių reikėjo bylai iškelti. Nuo šiol interneto tiekėjai patys siųs pranešimus vartotojams, jie nebeturės pateikti jų duomenų RIAA.

Oponentai tvirtino, kad ir šiuo atveju nepavyks išvengti klaidų ir pasitaikys atvejų, kai internetas bus išjungtas neprasikaltusiems vartotojams. Be to, RIAA pasilieka teisę į teismą paduoti „piktybinius" pažeidėjus, kurie dalysis itin dideliais nelegalios muzikos kiekiais ar nepaisys įspėjimų.

Panašioms kovos su piratavimu priemonėms Europoje šįmet yra pritarę Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos parlamentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: