„Skype“ eina į mobiliųjų telefonų rinką  (3)

Kompiuterinė programa „Skype“, kuria naudodamiesi milijonai žmonių gali ilgai kalbėti su draugais bei artimaisiais ir sutaupyti pinigų, taps prieinama ir mobiliojo ryšio vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Las Vegase (JAV) vykusioje vartotojams skirtos elektronikos parodoje „Consumer Electronics Show“ internetinės telefonijos tiekėjas „Skype“ (korporacijos „eBay“ padalinys, kurio pagrindinis biuras yra Taline), pateikė savo populiarios programinės įrangos versiją, skirtą mobiliesiems telefonams.

Šią naują programinę įrangą galima bus įdiegti sumaniuosiuose telefonuose (angl. smartphone) su „Google Android“ operacine sistema ir daugiau nei 100 mobiliųjų telefonų modelių, palaikančių „Java“ technologiją.

Už gamybą atsakingas „Skype“ direktorius Scottas Durchslagas interviu „Reuters“ pareiškė, kad pasaulinis ekonomikos nuosmukis kompanijai yra naudingas, nes klientai, įskaitant ir dirbančius verslo srityje, aktyviai ieško veiksmingų būdų sumažinti išlaidas.

„Mūsų reikalai niekada iki šiol nesiklostė taip palankiai. Į mus kreipiasi kompanijos, kurios anksčiau tikrai niekada nebūtų paskambinusios“, – pabrėžė S. Durchslagas, pridūręs, kad verslo klientams tenka apytikriai 30 proc. visų „Skype“ tinkle „iškalbėtų“ minučių. Palyginimui, 2008 m. pradžioje jų buvo 20 proc. Trečiąjį 2008 m. ketvirtį kompanija turėjo 370 mln. registruotų klientų.

Dabar su „Skype“ pagalba skambinti kitiems programos vartotojams visame pasaulyje, sumokėję tam tikrą nedidelį mokestį mobiliojo ir stacionaraus ryšio abonentams, įskaitant užsienio tiekėjus, galės ir mobiliojo ryšio vartotojai. „Skype“ veiks per įprastą mobilųjį ar WiFi tinklą, o už naudojimąsi reikės mokėti pagal standartinius operatorių tarifus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: