Fotografijos konkursas „Epson art photo” – galimybė kiekvienam patikrinti savo jėgas  (0)

Pasaulio ir Lietuvos fotografijos studentai bei mėgėjai kviečiami dalyvauti prestižiniuose kasmetiniuose fotografijos apdovanojimuose „Epson art photo award 2009”. Geriausias nuotraukas atrinks autoritetinga komisijam į kurią įeina žymus architektūros fotografas Andreas Gursky, dėstytojas, fotografas bei meno parodų kuratorius Thomas Weski, „ART“ žurnalo redaktorius Timas Sommeris, filosofas bei meno ekspertas prof. Gerhardas Gluheris ir kiti. Nugalėtojai varžysis dėl prizinio fondo, siekiančio 37 500 eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotraukas konkursui galima pateikti dar iki sausio 31 d. Jame dalyvauti kviečiami fotografijos studentai iš visų pasaulio universitetų, taip pat specializuotų fotografijos kursų lankytojai. Nugalėtojai paaiškės tarptautinės meno parodos „ART Cologne“ metu. Ji vyks šių metų balandžio 22 – 26 d. Vokietijoje.

Anot komisijos, šiemet didžiausias dėmesys bus kreipiamas į tas fotografijas, kuriose bus geriausiai atskleidžiami nauji kūrybiškumo, aplinkos išnaudojimo ir kiti sprendimai. Žiuri taip pat atsižvelgs ir į techninį darbo išpildymą. Geriausia fotografų grupė laimės 15 tūkst. eurų prizą, o geriausiam grupės fotografui atiteks 10 tūkst. eurų suma. Kiti 25 geriausi konkurso dalyviai bus apdovanoti paskatinamaisiais 500 eurų prizais.

„Šių apdovanojimų laureatai, kurių darbai buvo pristatyti prestižinės tarptautinės parodos „ART Cologne“ metu toliau sėkmingai tęsia savo karjerą vizualiuosiuose menuose. Todėl tai – puiki galimybė Lietuvos fotografijos studentams bei entuziastams siekti tarptautinės karjeros, įgyti naudingų kontaktų“, - sakė Vjačeslavs Ignatenko Epson Baltijos šalių projektorių pardavimų vadovas.

„Epson art photo“ apdovanojimai rengiami ketvirtus metus iš eilės. Per tą laiką konkurso rengėjai gavo apie 18 500 paraiškų, iš kurių buvo atrinkta daugiau nei 100 laimėtojų iš viso pasaulio. Pernai metų laimėtojais tapo Budapešto „Moholy-Nagy“ universiteto meno ir dizaino fakulteto studentų grupė. Prizas už geriausią individualiai atliktą foto kūrinį atiteko menininkui Pawelui Dziemianui iš Lenkijos.

Daugiau informacijos apie konkursą, jo komisiją, dalyvavimo sąlygas ir kitus aktualius dalykus galima rasti oficialioje jo svetainėje adresu www.art-photo-award.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: