Kompiuteriniai žaidimai padeda vaikų vystymuisi?  (9)

Europos Parlamento inicijuotas tyrimas neseniai paskelbė savo išvadas: kompiuteriniai žaidimai nekenkia vaikams – priešingai, žaisti sveika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo žaidimai gali padėti mokytis strateginio mąstymo, kūrybingumo, bendradarbiavimo bei inovatyvaus mąstymo. Studija taipogi teigia, jog įgūdžiai, išmokti jauno amžiaus žaidžiant žaidimus, išlieka su mumis iki pat gyvenimo pabaigos.

Žinoma, mokslininkų teigimu, vaikams nederėtų žaisti žaidimų, kurie skirti vyresnio amžiaus žmonėms. Smurtiniai ar kitokio pobūdžio kraupesni žaidimai gali daryti visiškai priešingą įtaką vaiko vystimuisi.

Tėveliai pirkdami savo atžalai kompiuterinius žaidimus turėtų atkreipti dėmesį į ant įpakavimo užrašytą rekomenduojamą žaidėjo amžių bei žaidimo žanrą.

Studija taipogi rekomenduoja mokymosi tikslais žaidimus naudoti ir mokyklose.

Apie žaidimų naudą smegenų vystymuisį kalbama ne pirmą kartą - jie ypač teigiamai veikia senų žmonių smegenis. Tačiau nereiktų pamiršti, jog kas per daug, tas nesveika - juk žinių prasme ir televizorius yra labai naudingas išradimas, bet ilgas jo žiūrėjimas sukelia begales neigiamų padarinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (9)