Internete debiutuos universali atsakymų į klausimus paslauga  (9)

Bendrovė „Wolfram Research“ planuoja šį pavasarį internete pradėti teikti „Wolfram Alpha“ pavadintą paslaugą, kuri apskaičiuos atsakymus į bet kokius vartotojų pateiktus klausimus, praneša „Twine.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wolfram Research“ steigėjas ir vadovas – fizikas, kompiuterių specialistas Stephenas Wolframas, programos „Mathematica“ autorius.

Skelbiama, kad, skirtingai nuo įprastų interneto paieškos sistemų, norėdama rasti atsakymą į klausimą „Wolfram Alpha“ nesirems indeksuojamų tinklalapių duomenų bazėmis, o pati jį „apskaičiuos“. Pavyzdžiui, užuot naudojusi įprastą paiešką pagal raktažodį, „Wolfram Alpha“ galės atsakyti į klausimą „Kur yra Timbuktu?“ ar „Kada „Google“ akcijos kainavo daugiau nei 300 dolerių?“, analizuodama gaunamus duomenis ir apskaičiuodama rezultatą.

Manoma, kad „Wolfram Alpha“ galės atsakinėti į mokslo, technologijų, geografijos, verslo, muzikos bei daugelio kitų sričių klausimus. Naujoji paslauga remsis programos „Mathematica“ skaičiavimų mechanizmu.

„Wolfram Alpha“ kuria apie šimtas bendrovės darbuotojų. Jos vadovo teigimu naujoji paslauga pranoks „Google“, kuri „nesupranta“ klausimų ir atsakymus pateikia remdamasi sutampančiais raktažodžių požymiais. Tai, ką „Google“ daro ieškodama, pasak S. Wolframo „Wolfram Alpha“ atliks skaičiuodama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: