Ličio jonų akumuliatorius ateityje bus galima įkrauti per 10 sekundžių  (8)

Masačusetso Technologijos instituto (JAV) mokslininkams pavyko sukurti medžiagą, kuri leidžia įprastus ličio jonų akumuliatorius įkrauti per 10 – 20 sekundžių. Apie šį atradimą praneša žurnalas „Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ličio jonų akumuliatoriai naudojami daugelyje nešiojamųjų elektronikos prietaisų, tarp jų nešiojamuosiuose kompiuteriuose ir mobiliuosiuose telefonuose. Nors jie pasižymi didele talpa, tačiau prireikia nemažai laiko jiems įkrauti.

Anksčiau mokslininkai manė, kad dėl to „kalti“ lėti ličio jonai, tačiau kompiuterinis modeliavimas atskleidė, jog jie turėtų judėti labai greitai. Atliekant tyrimus buvo nustatyta, kad ličio jonai pagreitėja tuo atveju, jei iš paviršiaus patenka į vieną iš tam tikros medžiagos „tunelių“.

Masačusetso Technologijos instituto mokslininkams pavyko sukurti „žiedinį kelią“, kuriuo ličio jonai juda paviršiuje visą laiką, kol pataiko į šios medžiagos „tunelį“.

Pranešama, kad ši medžiaga buvo sukurta dar prieš 5 metus, dabar mokslininkai tik pakeitė jos gamybos būdą. Naujieji „žaibiški“ akumuliatoriai rinką turėtų pasiekti po 2 – 3 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: