Japonai sukūrė 3D televiziją  (5)

„Tokijo universiteto mokslininkai, bendradarbiaudami su „Hitachi” kompanijos inžinieriais, sukūrė videosistemą, leidžiančią filmuoti, transliuoti ir atkurti videosignalą stereoskopiniu formatu ir realiuoju laiku”, - praneša „Physorg”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trimatė televizijos sistema „TransCAIP” yra sudaryta iš trijų dalių – transliuojančios kamerų sistemos, kompiuterio ir specialaus monitoriaus. Filmuojančią dalį sudaro 64 kameros, išdėstytos specialiame padėčių tinkle. Kiekviena kamera yra prijungta prie kompiuterio LAN kabeliu ir turi integruotą HTTP serverį, nuolat siunčiantį vaizdus JPEG formatu. Kompiuteris apdoroja gautus iš kamerų signalus ir formatuoja į 60 atskirų paveikslėlių srautų, einančių į monitorių.

Monitorius, gavęs šiuos paveikslėlių srautus, mažų lęšių pagalba sukuria tūrio vaizdą. Principas panašus į fotoaparato. Kiekviena kamera formatuoja vaizdą atskiru kampu. Žiūrovas, judantis aplinkui, mato vaizdą vis iš kitų kamerų - vieną iš galimų 60 vaizdų (60 atitinka integruotos foto nuotraukos standartą). Žiūrovas gali ir nejudėti aplink transliuojamą vaizdą, tokiu atveju kiekviena akis matys skirtingą vaizdą ir stereoskopinis rezultatas vistiek bus pasiektas.

Įrengimas leidžia nustatyti transliuojamą vaizdą nekeičiant videokamerų ir monitoriaus padėčių. Specialios programinės įrangos pagalba galima pakeisti rodomo vaizdo gylį arba parodyti tik vieną norimą dalį. Be to, „TransCAIP“ nereikalauja papildomų reikmenų ir leidžia stebėti vaizdą judant žiūrovui tiek vertikaliai, tiek ir horizontaliai. Visos kitos šiuolaikinės technologijos gali pasiūlyti vaizdą judant tik viena iš šių krypčių.

Šis įrenginys yra tobulinamas ir sėkmės atveju prekyboje pasirodys po 5 – 10 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: