Naujieji JAV oro uostų skeneriai „žvalgosi“ ir po apatiniais  (18)

Jungtinių Valstijų oro uostuose pradedami naudoti naujos kartos skeneriai, kurie keleivius „išrengia“ iki apatinių drabužių, pranešė „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujieji skeneriai, kuriuos sukūrė JAV bendrovė „L3 Communications“, yra panašūs į permatomas lifto kabinas. Keleivių tikrinimas, kurio metu prašoma iškelti rankas, trunka apie 3 sekundes. Erdvinio vaizdo skeneriai pasižymi itin dideliu tikslumu. Tai leidžia fiksuoti po drabužiais paslėptus metalinius, plastikinius, keraminius bei iš kitų medžiagų pagamintus daiktus.

Tačiau Amerikos Civilinių laisvių sąjunga tvirtina, kad naujieji skeneriai pažeidžia keleivių privatumą, nes operatoriui matomi ne tik keleivių apatiniai drabužiai, bet ir lytiniai organai, pašalintos krūtys, galūnių protezai ar kateteriai. Tai, kad skeneriai specialiai „užtušuoja“ operatoriaus ekrane matomą žmogaus veidą, esą nieko iš esmės nekeičia.

JAV Transporto ir saugumo administracijos atstovai šiuos priekaištus atremia: pasak jų, skeneriu gauti atvaizdai neįrašinėjami į laikmenas ir nefiksuojami kitais būdais. Apsaugos pareigūnui išsiaiškinus užfiksuotas „anomalijas“ atvaizdas esą iškart ištrinamas iš skenerio atminties.

Pranešama, kad naujieji skeneriai jau įrengti Solt Leik Sičio, Las Vego, Majamio, San Francisko, Tulsos, Oklos ir Albukerkės oro uostuose. Pagal jų bandymų programos sąlygas keleiviai gali atsisakyti būti jais tikrinami.

Europoje naujos kartos skeneriai kol kas įrengti tik viename – Shipholo oro uoste Amsterdame, pastebi dienraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: