Naujasis trojanas blokuoja priėjimą prie „Windows“  (10)

Kompanija „Dr.Web“ perspėja apie naują kenkėjišką programą, kuri blokuoja priėjimą prie infekuoto kompiuterio. Tiesa, informacija apie trojaną kol kas pateikiama tik rusiškoje „Dr.Web“ svetainės versijoje - lieka neaišku, ar tai kol kas tik Rusijoje veikiantis virusas, ar tiesiog informacija dar neišversta į anglų kalbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rastas naujasis trojanas buvo pavadintas „Winlock.19“. Programa plinta internete kartu su vaizdo kodekais ir, įjungiant kompiuterį, reikalaujama specialaus kodo, kuris aktyvuoja nelegalią operacinės sistemos versiją. Norint gauti kodą, reikia siųsti SMS žinutę su tekstu į trumpąjį padidinto tarifo numerį.

Žinoma, jog „Winlock“ turi susinaikinimo funkciją ir susinaikina nuo paleidimo praėjus dviems valandoms. Kompanija „Dr.Web“ nerekomenduoja siųsti SMS žinučių nurodytu numeriu, kad ir kas nutiktų. Tiems, kurie nenori laukti dviejų valandų iki trojano susinaikinimo, „Dr.Web“ paruošė specialią formą (kol kas rusų kalba), kurios pagalba galima gauti reikiamą trojano atblokavimo kodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: