JAV policininkai gaus lazerinius ginklus  (23)

Bendrovė „Laser Energetics“ pradėjo gaminti JAV policijai ir kariuomenei skirtus naujus „nemirtino poveikio“ ginklus. Tai žalios šviesos lazeriai, kurie gali laikinai dezorientuoti persekiojamus asmenis iki 2,4 kilometrų atstumu, pranešė „TechRadar.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Laser Energetics“ sukūrė du lazerinių ginklų modelius. Pirmasis, pavadintas „Dazer Laser Guardian“, panašus į fantastiniuose filmuose matytus „šviesos kalavijus“. Tai 15 cm ilgio prietaisas, panašus į kardo rankeną. Jis iki 100 metrų atstumu iki taikinio gali sukurti „akinimo zoną“, kurioje, pasak gamintojų, žmogus laikinai netenka regėjimo. Be to, dėl sutrikusios vestibuliarinio aparato veiklos jis praktiškai nebegali judėti. „Dazer Laser Guardian“ maitina ličio jonų baterija, o ginklo poveikio zonos dydį galima reguliuoti priklausomai nuo situacijos.

Dar galingesnis „Dazer Laser Defender“ panašus į fantastinį spindulinį ginklą. Tai pistoleto pavidalo galingas lazerinis įrenginys, kuris veikia iki 1,6 kilometro atstumu. Juo galima „šaudyti“ į taikinį nuolatinai, tai yra, kol spindulys pataikys į veidą ir apakins bei dezorientuos reikiamą asmenį.

Pasak leidinio, skirtingai nuo kitų nemirtino poveikio ginklų, šie gali veikti dideliu atstumu.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (23)