Mobiliųjų ateitis: žinutės bus rašomos ore?  (5)

Pamirškite mobiliųjų telefonų mygtukų spaudymą – naujosios technologijos leis SMS rašyti ore ir išsiųsti nurodytu elektroniniu pašto adresu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas „LiveScience“ rašo, kad tai vienas iš galimų ateities mobiliųjų telefonų prototipų, atskleidžiantis, jog po kurio laiko tikras pasaulis ir informacija bei internetas susilies.

„Laikydami mažą, maždaug pieštuko dydžio telefoną, galėsite rašyti trumpas žinutes arba piešti paprastas diagramas tiesiog ore“, – tikina Sandipas Agrawalas, elektronikos ir kompiuterinės inžinerijos studentas iš Duke`o universiteto Šiaurės Karolinoje (JAV).

Teigiama, kad teksto rašymas ore veiktų panašiu principu kaip šiandien veikia „Apple iPhone“: jame esantis akcelerometras sektų telefono judesius ir padėtį.

Įspėjama, kad pirmieji tokie telefonai neturėtų patikti greito SMS rašymo mėgėjams, nes parašius vieną simbolį reiktų padaryti trumpą pauzę. Be to, pirmose tokių telefonų versijose nebus galima rašyti kursyvu. Tačiau mokslininkai tiki, kad tai pavyks išspręsti taikant vis naujus algoritmus bei kuriant naujesnės kartos akcelerometrus.

Manoma, kad ateityje tokie telefonai galės fotografuoti, o ant nuotraukos bus galima užrašyti trumpą žinutę.

Toks interaktyvių prietaisų kūrimas nėra pavienis atvejis ir, rašo „LiveScience“, gali simbolizuoti naujos kibernetinės eros pradžią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)