„Netbook“ ar „Notebook“? Iki nusipirkimo vartotojams šie kompiuteriai yra lygiaverčiai  (17)

Daugelis vartotojų, perkančių kompiuterius „netbook“ mano, kad tai yra maži nešiojamieji kompiuteriai, skirti pagrindinėms funkcijoms, tokioms kaip naršymas internete bei elektroninių laiškų rašymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie yra įsitikinę, kad šie kompiuteriai atlieka tokias pat funkcijas, kaip ir standartiniai „notebook“ kompiuteriai. „NPD Group“ išsiaiškino, kad ši painiava lemia vartotojų nepasitenkinimą kompiuteriais „netbook“.

Tik 58 proc. žmonių, kurie vietoj „notebook“ kompiuterio nusipirko „netbook“, tvirtina, kad jie yra patenkinti pirkiniu. Tuo tarpu pirkiniu patenkinti net 70 proc. asmenų, kurie ir norėjo pirkti „netbook“ kompiuterį. Nepasitenkinimas ypač pastebimas 18 - 24 metų amžiaus grupėje.

Net 65 proc. vartotojų teigia, kad jie tikėjosi geresnių „netbook“ veikimo rezultatų, o 27 proc. sakė, kad maži nešiojamieji kompiuteriai dirba geriau, nei jie tikėjosi. „Netbook“ pirkėjai tvirtino, kad portatyvumas yra geriausia šių kompiuterių savybė. Net 60 proc. „netbook“ savininkų sakė, kad tai buvo pagrindinis jų pasirinkimo motyvas. Tačiau jei jie nusiperka asmeninį kompiuterį, jie nebenaudoja „netbook“ kompiuterio namuose – net 60 proc. žmonių sutiko su šiuo teiginiu.

„Mes turime užtikrinti, kad pirkėjai perka kompiuterį atsižvelgdami į savo vartojimo poreikius, - sakė „NPD“ analitikas Stephen Baker. – Egzistuoja rizika, kad neapgalvotas pirkimas gali sukelti realią grėsmę „netbook“ kompiuteriams“.

Už šią painiavą yra atsakingi ir kompiuterių gamintojai. Vartotojai mano, kad mažieji prietaisai gali pakeisti nešiojamuosius kompiuterius. Tačiau šiuo metu kompiuterių gamintojai pradėjo siūlyti nebrangius, plonus ir lengvus „notebook“ kompiuterius, turinčius didesnius ekranus ir atliekančius visas asmeninių kompiuterių funkcijas. Tokiu būdu gamintojai bando pabrėžti, kad „netbook“ kompiuteriai skirti studentams arba tai tarsi antrieji mobilieji kompiuteriai.

„Jie turėtų reklamuoti mobilumą, portatyvumą ir būtinybę papildyti juos asmeniniais kompiuteriais. Tik taip vartotojai bus patenkinti savo pirkiniu“, - sakė Stephen Baker.

„Netbook“ kompiuteriuose yra įmontuotas 10 colių arba mažesnis ekranas ir jie pardavinėjami už 300 dolerių. Tai yra labiausiai augantis segmentas kompiuterių rinkoje. Kompiuterių pardavimai, išskyrus „netbook“, sumažėjo dėl ekonomikos nuosmukio. „NPD“ tyrime dalyvavo 600 suaugusiųjų, kurie buvo apklausti balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje. Tyrimo rezultatai įtraukti į ataskaitą „Kompiuteriai „Netbook“: žvilgsnis į juos iš arčiau“ („Netbooks II: A Closer Look“).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(3)
(0)
(2)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: